Koninginnedag op het paleis


Paleis Het Loo is onderdeel van de viering van Koninginnedag in Apeldoorn. Het paleisdak is op deze feestdag exclusief toegankelijk voor een prachtig uitzicht over de tuinen en er geldt de hele dag een gereduceerd entreetarief. Kinderen hebben zelfs gratis entree. Pendelbussen zorgen van 12 tot 17 uur voor gratis vervoer tussen Paleis Het Loo en de kunstmarkt in het Oranjepark. Stichting Oranjefeesten Apeldoorn biedt in het Oranjepark een speciaal kinderprogramma waarbij de jonge bezoekertjes als echte ‘penseelprinsesjes’ mee kunnen doen met het inkleuren van een levensgroot schilderij waarop Paleis Het Loo is afgebeeld.

Een feestelijke erepoort naar ontwerp van de Apeldoornse kunstenaar Ferry Staverman verwelkomt de bezoekers bij de laan richting het paleis. De entree tot het paleis is op Koninginnedag gereduceerd: volwassenen betalen € 6,00 p.p, kinderen t/m 17 jaar hebben gratis entree. In de Westvleugel is de tentoonstelling ‘Penseelprinsessen’ te zien, over 19de-eeuwse kunstenaressen in en rond het Hof. Bij de expositie kunnen bezoekers een gratis audiotour volgen. Meer informatie over Koninginnedag in Apeldoorn: www.oranjefeestenapeldoorn.nl
Meer informatie over activiteiten op Paleis Het Loo: www.paleishetloo.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.