Laat je verrassen door België


“Je hoeft niet ver te reizen om er helemaal uit te zijn. Bovendien hoef je daarvoor ook niet heel lang weg. Dat blijkt uit onderzoek van Jeroen Nawijn, verbonden aan de Bredase toerismeopleiding NHTV. De uitkomst? Het is verstandiger om regelmatig een korte break in te lassen dan alle vakantiedagen op te sparen voor één lange (verre) vakantie. Nog een leuke uitkomst: Iemand kan net zo gemakkelijk twee weken nagenieten van een lang weekend in de Ardennen, als van een maandlange campertocht door het zuiden van de Verenigde Staten. Dus, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? ‘Echt’ buitenland heb je al vlak over de grens van Nederland. Onze Franstalige zuiderburen wonen en werken in een heel ander land dan ons kikkerlandje. Zuid-België is de ideale bestemming om je dagelijkse, strak georganiseerde leven los te laten”. Zo begint het eerste artikel in het nieuwe tijdschrift ‘Verrassend België’ – vakantiemagazine voor Wallonië en Brussel.

In het blad een hele reeks tips, bijvoorbeeld over: Het kasteel van Franchimont, het prehistorisch ‘inleefdorp’ van Ramioul, het artistiek en didactisch recreatiebos Chlorophylle, het labyrint van Barvaux, waterpretpark Océade in Brussel, de strijd om Waterloo nagespeeld op 16 en 17 juni 2012, wandelroutes door België en tot slot bierroutes.

Tegelijkertijd met het blad is er ook een vernieuwde website gelanceerd: www.belgie-toerisme.nl. Wie belangstelling heeft voor het blad kan het aanvragen via [email protected] of telefoonnummer 023-5244342. Er wordt een vrijwillige bijdrage van 2,95 euro gevraagd.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.