Meer dóen in vernieuwd Madurodam

Meer dóen in vernieuwd Madurodam 8

De rijdende vliegtuigen blijven een grote aantrekkingskracht hebben.

Madurodam laat zijn bezoekers meer zelf doen. “In een tijd waarin kinderen stuiterend van het spelen met de Nintendo en de Wii hier binnenkwamen moesten ze met de handen op de rug rondlopen. Daar moesten we iets aan doen”, zei directeur Joris van Dijk bij de heropening van het ‘Nederland in het klein’ na een vijf maanden durende verbouwing. Van Dijk sprak ook over een toegenomen concurrentie op het gebied van vermaak in de 60 jaar dat het park op de grens van Den Haag en Scheveningen bestaat. Hij zag daarbij zelfs het bezoek aan Ikea als een concurrent.

Meer dóen in vernieuwd Madurodam 9

De heropeningstoespraak van directeur Van Dijk.

Belangrijke wijziging is dat de poppetjes (‘Onze duizenden inwoners’) een belangrijkere rol in het geheel hebben gekregen. Zo zijn er veel panelen geplaatst in het park, waarmee je door een pasje te scannen in je eigen taal te horen krijgt waarom dit gebouw zo bijzonder is. De poppetjes vertellen dan het verhaal in een grappig filmpje. Verder kun je raden welke bekende Nederlandse kunstenaar een bepaald schilderij gemaakt heeft, kun je proberen je eigen gewicht in Goudse kazen te tillen, met z’n allen als een Hans Brinker de gaten in een dijk dichten, containers op de Rotterdamse Maasvlakte op hun plek zetten, bieden bij de bloemenveiling en zorgen dat Nederland niet overstroomt door in te grijpen bij een mini-Delta Werken. Op een kaart is Madurodam in drie gebieden ingedeeld: WaterRijk, StedenRijk en VindingRijk, maar in hoofdlijnen is het nog wel hetzelfde.

De nieuwe versie van Madurodam, dat op 21 april officieel heropend wordt door Koningin Beatrix, is zondermeer aantrekkelijker voor kinderen. De beste leeftijd ligt tussen de 5 en 15 jaar. Voorwaarde is wel dat het een mooie (droge) dag is, aangezien vrijwel alles zich in de buitenlucht afspeelt. Je er een hele dag vermaken zal moeilijk zijn, maar een middag lukt zonder probleem.

Onze video van de heropening staat hier onder | Shownieuws maakte een video over hoe Wendy van Dijk een poppetje plaatste.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.