Muppets promoten New York


Kermieee, laten we – you et moi tout romantic – naar New York gaan!, je hoort het Miss Piggy zomaar zeggen. En misschien gebeurt dat binnenkort ook wel. Burgemeester Michael R. Bloomberg en NYC & Company, het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York, hebben deze week aangekondigd dat de Muppets zijn gekozen als NYC Family Ambassadors voor dit jaar. Dit houdt in dat de Muppets familiereizen naar New York promoten door de gezinsvriendelijke spots en events binnen de vijf stadsdelen van New York onder de aandacht te brengen. In 2011 bezochten 15 miljoen familiebezoekers New York City; goed voor $14 miljard. Het nieuws is bekendgemaakt bij het officiële NYC bezoekerscentrum in Midtown Manhattan. Bloomberg werd vergezeld door NYC & Company CEO George Fertitta, Kermit de Kikker, Miss Piggy, Gonzo de Grote en Pepe de King Prawn.

“We zijn enorm blij met de hulp van deze belangrijke gezinsdeskundigen, de Muppets, om de vijf stadsdelen van NYC te promoten in binnen- en buitenland”, aldus Burgemeester Bloomberg. “Uitbreiding van het ‘NYC Family Ambassador’ programma zal ons helpen om gedurende de zomer en de rest van het jaar meer gezinnen naar New York te trekken en daarmee uiteindelijk bij te dragen aan ons doel van 55 miljoen bezoekers in 2015.”

“We kunnen ons geen betere ambassadeurs voorstellen dan de lieve en betoverende Muppets. Al meer dan 40 jaar zijn Kermit, Miss Piggy, Gonzo en hun vrienden enorm populair en sympathieke iconen”, zegt George Fertitta, CEO van NYC & Company. “De Muppets zijn geliefd bij jong en oud en zullen benadrukken wat ze zo leuk vinden aan ieder van de vijf stadsdelen en waarom New York City de perfecte plek voor gezinnen is om te bezoeken.”

“Ik hou al van New York vanaf het moment dat ik aankwam in de haven en zag dat het Vrijheidsbeeld groen is. Wat een welkom!”, aldus Kermit de Kikker. “New York is een geweldige plek voor families, kikkers, varkens, beren en … eh, eigenlijk iedereen. Er zijn winkels voor Miss Piggy, er is spektakel voor Gonzo, genoeg te lachen voor Fozzie en geweldige parken voor kikkervisjes. We kunnen niet wachten om de wereld te laten zien hoe je deze stad het beste kan verkennen!”

“New York is de meest fantastische stad ter wereld. In feite is het bijna net zo geweldig als moi. (En geloof me, dat is heel geweldig!)”, zei Miss Piggy. “Blijf niet zitten! Maak je klaar! Je staat op het punt om de ultieme diva’s tour van moi’s favoriete stad te ontdekken! Lucky vous!”.

Het programma legt de nadruk op gezinsvriendelijke activiteiten voor families maar ook voor locals. Op www.nycgo.gov delen de Muppets hun persoonlijke voorkeuren: Miss Piggy richt zich voornamelijk op winkelen, Kermit de Kikker navigeert bezoekers door de vijf stadsdelen, de Zweedse chef-kok richt op de New Yorkse cuisine enzovoort. Locaties zijn onder andere de Bronx Zoo, Brooklyn Bridge Park, Coney Island, East River Ferry, MoMA PS1, The Museum of the Moving Image, Rockaway Beach, Snug Harbor, The Natural History Museum. Voor meer informatie over de Muppets als NYC Family Ambassadors check www.nycgo.com/family.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.