Must see bestemming 2012: IJsland

Must see bestemming 2012: IJsland 9

Ongerepte natuur in IJsland

De reisorganisatie BBI Travel heeft zijn reisgids van IJsland 2012 uitgebracht. Voor de meest ongerepte natuur van Europa ga je naar IJsland. De reisgidsen uitgeverij Lonely Planet bestempelde het al als een must see bestemming voor 2012: de Westfjords, het meest woeste natuurlandschap in het dunbevolkte westen van IJsland. Ze hebben dit jaar verschillende nieuwe dingen aan hun reisaanbod toegevoegd, zo kun je van Düsseldorf naar IJsland vliegen en zijn er verschillende nieuwe bus- en autoreizen. Ook is er naast de IJsland – New York combi reis ook voor het eerst een IJsland, Toronto + de Niagara Falls reis aangeboden.

Er zijn verschillende soorten reizen om uit te kiezen, een daarvan is met de benenwagen. ‘Het natuurgeweld in IJsland laat zich niet alleen uitstekend per auto verkennen, ook voor wandelaars is dit eiland een verademing ,’ stelt BBI Travel directeur Henk van der Kooi.
Je kan 5 dagen wandelen met een gids over de bekende Laugavegur wandelroute en overnachten in hutten en tenten – de bagage wordt per Jeep vervoerd. Of naar keuze 10 of 12 dagen onder begeleiding van een gids in Oost IJsland door kleurrijke berglandschappen en een imposante fjordenkust lopen.

Ook bieden ze een Vader & Zoon reis aan. Het verleden jaar ontwikkelde vader en zoon arrangement is dit jaar met een dag verlengd naar een vakantie van 5 dagen.  Het programma is speciaal ontwikkeld voor jongens in de leeftijd van 9 tot 14 jaar met onder meer een bezoek aan een vulkaankrater, scheuren met een quadbike, met een 4×4 jeep toeren, een wandeling door een grot, met een speedboot door een canyon varen en een lasergame zijn enkele adrenaline verhogende activiteiten tijdens deze trip. Deze reis wordt tijdens de Nederlandse mei- en zomervakantie aangeboden.

Voor de echte avonturier is er een outback reis.Een bijzondere 8-daagse kennismaking met diepe fjorden, uitgestrekte vlakten,  zeevogelkolonies, het Hornstrandir natuurreservaat en de imponerende Dynjandi waterval.Ook avontuurlijk is de Highland Adventure reis waarbij men met een 4×4 Jeep het ruige binnenland van IJsland verkent.  Vrijwel alle toeristische hoogtepunten worden bezocht waaronder de Askja vulkaan, het Thingvellir nationaal park en de Gullfoss waterval.

Als dit allemaal niets voor jou is kan je kiezen voor een auto of bus reizen. Bij BBI Travel kan je een 19-daagse  Magical Iceland vakantie boeken. Men reist per ferry van Denemarken via de Farøer eilanden naar IJsland. De groepsreizen met Nederlandstalige gids – men vliegt naar Reykjavik en reist daar per bus rond – vertrekken 15 juni, 13 juli, 27 juli en 10 augustus. Rondreizen per huurauto zijn er van 5 tot 17 dagen; zo is er een 13-daagse The Best of Iceland rondreis, een Natural Iceland autovakantie van 11 dagen en een Beautiful Iceland trip van 8 dagen. Prijsbewuste vakantiegangers kunnen kiezen voor het ‘Explore Iceland’ arrangement: men vliegt naar Reykjavik en rijdt  met een huurauto 14 dagen door IJsland. Men logeert in kampeerhutten, cottages en appartement

Als je benieuwd bent naar een IJsland reis vraag dan gratis een IJsland 2012 brochure aan via de website www.bbi-travel.nl.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.