New York jaagt op <30 jaar

New York jaagt op <30 jaar 9

Met meer huurfietsen moet het aantrekkelijker worden voor jongeren om naar New York te gaan.


NYC<30 moedigt jongeren aan om te reizen naar New York door middel van bijzondere aanbiedingen en door het benadrukken van de veelzijdigheid van de vijf stadsdelen. NYC<30 zal worden gepromoot via een microwebsite op nycgo.com, social media en een samenwerking met WYSE Travel Confederation, ’s werelds grootste netwerk van jongeren- en studentenreisorganisaties. Details rondom NYC<30 worden bekend gemaakt tijdens International Pow Wow in Los Angeles, 21-25 april en de World Travel Market in Londen, 7-10 november. Bezoek tot die tijd http://www.nycgo.com/under30 voor meer informatie.

New York biedt jonge reizigers volgens de organisatie voldoende mogelijkheden voor een betaalbaar bezoek aan de stad. Zo worden er deze zomer op 600 locaties verspreid door New York 7.000 nieuwe huurfietsen geplaatst voor low budget én leuk vervoer. Ook veel van de bekende culturele attracties richten zich op jonge bezoekers en bieden studentenkorting, “pay what you wish” dagen en zelf gratis toegang op bepaalde data. Naast de vele Michelinsterren en toprestaurants biedt New York ook duizenden betaalbare opties voor ontbijt, lunch en diner. Daarnaast beschikken veertien openbare parken in de stad over gratis WiFi, een aantal dat de komende jaren zal worden uitgebreid. Ook op het gebied van accommodatie worden de mogelijkheden uitgebreid: met een focus op de ontwikkeling van veilige en betaalbare overnachtingsmogelijkheden zal New York City hostels introduceren om tegemoet te komen aan de prijsbewuste, jonge bezoeker.

New York City verwelkomde in 2010 bijna 14.5 miljoen jonge bezoekers in de leeftijdcategorie 18-29 (11.9 miljoen binnenlandse en 2.6 miljoen internationale bezoekers). Deze aantallen zijn naar verwachting toegenomen tot 15,1 miljoen (12.4 binnenlands, 2.7 miljoen internationaal) in 2011. Meer dan 50 procent van de internationale reizigers naar de Verenigde Staten bezoekt New York tijdens de reis. Circa één op de drie bezoekers van New York is jonger dan 30 jaar en zal naar verwachting in de volgende jaren opnieuw de stad bezoeken; van meer dan 25% van de jonge reizigers wordt verwacht dat zij terugreizen naar NYC.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.