Ontdek een planeet met Pasen

Het Planetron in Drenthe.


Plannen voor Pasen? In plaats van de campingstoelen te testen zou je ook iets spectaculairs kunnen doen. Bijvoorbeeld een nieuwe planeet ontdekken. Niets is onmogelijk. Planetron Cinedome is tijdens het paasweekend dagelijks geopend. Overdag worden twee rondomfilmvoorstellingen op het reusachtige koepelscherm getoond: ‘Forces of Nature’ en ‘Alaska’. Verder bestaat op zaterdagavond 7 april de mogelijkheid om de wereld van sterren en planeten te ontdekken tijdens een sterrenkijkavond.

De rondomvoorstellingen op het grote koepelscherm van Planetron Cinedome zijn een bijzonder belevenis. Omgeven door een zee van muziek en een beeld van maar liefst 350 vierkante meter krijgt men het gevoel midden in de film te zitten! ‘Forces of Nature’ is een spectaculaire rondomfilm over vulkanen, aardbevingen en tornado’s. In de film wordt belicht wat voor onderzoek er allemaal plaats vindt om dergelijke natuurrampen te voorspellen teneinde levens te sparen. ‘Alaska’ is een adembenemende natuurdocumentaire over dit ongerepte gebied. In de film zwemmen walvissen en zeehonden vlak langs je heen en loop je tussen beren, maar ook het Noorderlicht en de Iditarod, een jaarlijks terugkerende sledehondenrace in Alaska.

De sterrenkijkavond van zaterdag 7 april bestaat uit een live-planetariumvoorstelling in het ruimtetheater over de sterrenhemel van 7 april, een rondleiding naar de sterrenwacht van Planetron en aansluitend gelegenheid om zelf door de grootste professionele telescoop van Nederland te kijken. Mocht het echter bewolkt zijn, dan blijft de sterrenkijkavond een avondvullend programma, geschikt voor jong en oud. De jeugd wordt actief betrokken bij de avond: kinderen krijgen bij binnenkomst een vragenformulier uitgereikt, waarmee een sterrenkijkmedaille kan worden verdiend.

Tussen de voorstellingen biedt de expositieruimte van Planetron Cinedome informatie over astronomie en ruimtevaart. Uiteraard wordt hier uitgebreid aandacht besteed aan André Kuipers, die momenteel in het International Space Station in een baan om de Aarde verblijft. Voor kinderen is er een ruimtevaartdiploma, die ze krijgen na het oplossen van een speurtocht in de expositieruimte. Ook wordt er in de greenscreen-studio getoverd met foto’s en bestaat de mogelijkheid om op de foto te komen op de maan, met André Kuipers in het ISS of naast de Space Shuttle.

Planetron Cinedome is tijdens het paasweekend dagelijks geopend. Op Goede Vrijdag van 12.00 – 17.00 uur; op zaterdag 7 april, 1e en 2e Paasdag is Planetron Cinedome geopend van 10.00 – 17.30 uur. De sterrenkijkavond op 7 april begint om 20.00 uur. Aanvangstijden en reserveringsmogelijkheden: zie www.planetron.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.