Overnachten in Dinobos…Wie durft?


Wie durft, kan voor het eerst in het DinoBos van Dierentuin Amersfoort overnachten. Tijdens de Vadernacht van 16 op 17 juni 2012 kunnen vaders met hun kinderen de tent opzetten in het DinoBos. De kaartverkoop van deze ervaring gaat zaterdag 21 april om 10.00 uur van start. Het is natuurlijk de vraag welke vaders stoer genoeg zijn om wakker te worden naast de dino’s. Naast de ruim zeventig levensgrote dino’s, zullen er dit jaar nu ook de eerste levende ‘dino’s’ in het park te zien zijn. Het gaat om kasuarissen, die op 16 juni hun nieuwe onderkomen in het DinoBos betreden. Deze loopvogel komt met zijn manier van lopen en grote poten sterk overeen met de oorspronkelijke dinosauriërs. Ook heeft de kasuaris een bijzondere helm op zijn hoofd, die hem beschermd tegen de takken in het dichte oerwoud waar het dier oorspronkelijk leeft.

In het DierenPark zullen twee mannetjes en één vrouwtje komen te wonen. Dit is een natuurlijke situatie omdat de vrouwtjes van deze vogelsoort de eieren leggen, maar de mannen de eieren uitbroeden. Ook na het broeden verzorgen de vaders de jongen en brengen ze groot. Echt topvaders dus, die niet kunnen ontbreken tijdens de Vadernacht in het DinoBos. Voor meer informatie: www.dierenparkamersfoort.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.