Pijn in beeld

Brekend glas verbeeldt de pijn.


The Pain Within – Pijn Verbeeld is de titel van een internationale foto-expositie die van 24 t/m 29 april 2012 te zien is in de Posthoornkerk te Amsterdam. “De integere, maar intense portretten van patiënten en hun zenuwpijn worden eenmalig en vrij toegankelijk tentoongesteld in Nederland. De internationaal bekende topfotograaf Alex Telfer maakte de foto’s en ontving hiervoor in 2011 een bronzen Px3 People’s Choice Award. De expositie is bedoeld om aandacht te vragen voor de gevolgen van het dagelijks leven met zenuwpijn”, schrijven de organisatoren.

Zenuwpijn laat zich moeilijk vangen in woorden of beelden. Toch is dat bij acht Europese patiënten met neuropathische pijn gelukt. De foto’s zijn aangevuld met een tekst waarin de geportretteerde zelf vertelt hoe die zijn pijn ervaart. Geïnteresseerden wordt met deze expositie een blik gegund op de aanhoudend harde realiteit van patiënten met chronische zenuwpijn.

2,2 miljoen Nederlanders
Ruim 2,2 miljoen Nederlanders lijden aan chronische pijn, elk jaar komen daar nog eens 110.000 tot 130.000 nieuwe patiënten bij. Een groot deel van hen is neuropathisch pijnpatiënt en heeft elke dag aanhoudende zenuwpijn. Het The Pain Within – Pijn Verbeeld-project is opgezet door het farmaceutische bedrijf Astellas om aandacht te vragen voor zenuwpijn in heel Europa. Door de pijn in foto’s vast te leggen, kan men een idee krijgen hoe het is om met deze ziekte te leven, welke impact het heeft. De foto’s zijn voor het eerst vertoond op het Congress of the European Federation of IASP Chapters (EFIC) op 21 september 2011 en zijn daarna in diverse Europese landen tentoongesteld. In Nederland zal de expositie alleen in de Posthoornkerk in Amsterdam te zien zijn.

De expositie is de meeste dagen van 12 tot 18 uur geopend, alleen op donderdag 26 april 12:00 – 14:00 uur en zaterdag 28 april gesloten. Locatie: De Posthoornkerk, Haarlemmerstraat 126a, 1013 EX Amsterdam, De toegang is gratis.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.