Pretparkprijzen verdeeld

Prijs voor vampires show.


Bobbejaanland heeft tijdens de uitreiking van de Diamond Theme Park Awards in drie categorieën een prijs in de wacht gesleept. Voor het tweede achtereenvolgende jaar gaf een meerderheid van de bijna 50.000 stemmers aan dat zij de grote zwiermolen Sledgehammer de meest sensationele attractie van de Benelux vinden. De spectaculaire 4D-show VAMPires! van illusioniste Sittah Koene werd in de categorie In de Spotlight uitgeroepen tot winnaar. De derde prijs viel voor Bobbejaanland in de categorie Beste PR-afdeling. Andere prijswinnaars waren: De Efteling, Burgers Zoo, Plopsa Park, fansite WalibiWeb.nl, Walibi Holland, Mayaland, Europa Park, Phantasialand, Disney World Magic Kingdom, Harry Potter and the forbidden Kingdom.

De Diamond Theme Park Awards is een initiatief van een aantal fansites en geeft bezoekers de kans de diverse parken in België en Nederland te onderscheiden in zeventien verschillende categorieën, variërend van beste pretpark, meest sensationele attractie tot meest kindvriendelijk park. Bijna 50.000 liefhebbers van pretparken en dierentuinen hebben de afgelopen maanden kunnen stemmen.

Bobbejaanland is uitermate blij met de winst van drie Awards. Directeur Roland Kleve: “We stellen deze onderscheidingen erg op prijs. Het is immers de keuze van de bezoekers. Zij geven aan nog steeds graag naar het park te komen voor de Sledgehammer, die ondanks de fikse concurrentie van andere sensationele attracties in collega-pretparken, voor het tweede jaar in deze categorie heeft gewonnen. Bovendien zijn we erg trots op de winst van VAMPires! in de categorie In de Spotlight. Het feit dat deze sensationele 4D-show van illusioniste Sittah Koene zulke hoge ogen gooit bewijst dat we op de goede weg zijn met onze nieuwe koers. We gaan “back to the roots”; meer show en entertainment en deze uitverkiezing betekent dat het publiek dat op prijs stelt. Dat is een fijn duwtje in de rug.”

Bijna 50.000 liefhebbers van pretparken en dierentuinen hebben de afgelopen maanden kunnen stemmen voor de Diamond Theme Park Awards. Tijdens een speciale bijeenkomst in Bobbejaanland werden de winnaars in maar liefst 19 categorieën bekend gemaakt. Vele parken en pretparkbedrijven uit België en Nederland en de omliggende landen woonden de ceremonie bij.

Efteling is met vier awards de grote winnaar van de Lage Landen, onder meer als beste pretpark van België en Nederland, gevolgd door Bobbejaanland en de Plopsa Group met elk drie awards. Phantasialand won twee Europese awards. Europa-Park werd tot beste park in Europa gestemd. De verkiezing is een initiatief van twee Belgische (Parkworld.be en Pretparkbeest.be) en twee Nederlandse websites (Parkcentrum.nl en Ridereview.nl).

De volledige uitslag is te lezen in dit pdf-bestand: diamondthemeparkawards_2011

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.