Reis naar Europese wildernis

Reis naar Europese wildernis 8

Een ontdekkingsreis binnen Europa.


Wie denkt dat alles in Europa al aangeharkt is, die heeft het mis. Ook dit werelddeel kent zijn wildernis. Om te genieten van ongerepte natuur waar beren, wolven, elanden en vossen nog in het wild leven hoef je niet ver van huis te gaan, want ook in Europa bestaan er prachtige natuurgebieden. In samenwerking met PAN Parks biedt touroperator Sawadee een aantal reizen naar authentieke natuurgebieden in Bulgarije en Italië aan.

In het PAN Park Majella maak je als reiziger kennis met een andere, onbekende, kant van Italië. Stel je een gebied voor met hoge, ruige bergen, die tot ver in de zomer met sneeuw bedekt zijn, doorsneden door diepe, groene kloven en indrukwekkende rotspartijen. In deze ongerepte omgeving maak je verschillende dagwandelingen, maar heb je ook de gelegenheid om te mountainbiken of middeleeuwse stadjes te bezoeken.

PAN Park Centraal Balkan – Bulgarije
In Bulgarije vind je onaangeroerde natuur, uitgestrekte oerbossen en ruige bergketens. Op het platteland, waar paard en wagen over onverharde wegen trekken lijkt het of de tijd stil heeft gestaan. Sawadee biedt een actieve en afwisselende reis door dit land: prachtige dagwandelingen door twee nationale parken worden afgewisseld met cultuur in kleine dorpjes, kloosters en de hoofdstad Sofia. In kleinschalige accommodaties waar je gastvrij onthaald wordt, kun je genieten van de uitstekende keuken en lokale wijnen.

PAN Parks heeft tot doel de laatste grote natuurgebieden binnen Europa te beschermen en te ontwikkelen door middel van toerisme. Parken met een certificaat van PAN Parks zijn van grote schoonheid. Lokale partners van de organisatie zoals bijvoorbeeld eigenaren van guesthouses zijn begaan met natuurbescherming, weten alles over ‘hun’ park en helpen de bezoekers de natuur te ontdekken, waardoor elk bezoek een bijzondere belevenis wordt. Per deelnemer levert Sawadee een bijdrage van € 30 aan het werk van PAN Parks. In totaal gaat het in 2011 om een bijdrage van € 2345.
Voor meer informatie kijk op: www.panparks.org.

Over Sawadee
Sawadee Reizen is onderdeel van de PEAK Adventure Travel Group Ltd, een joint venture tussen Intrepid Travel Pty Ltd en TUI Travel PLC. Sawadee Reizen organiseert sinds 1983 avontuurlijke reizen naar bijzondere bestemmingen waarbij aandacht voor natuur en cultuur centraal staat. Ook biedt de reisorganisatie vakanties speciaal voor gezinnen en eenoudergezinnen met kinderen vanaf 8 jaar die op zoek zijn naar een originele en avontuurlijke reisbeleving. www.sawadee.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.