Schotland inspireert Disney

Scène uit Brave.


Schotland kijkt reikhalzend uit naar de release van de nieuwe Disney Pixar film Brave. Voor de promotie van deze nieuwe film van de makers van Toy Story, Up en Finding Nemo slaat Disney de handen ineen met VisitScotland. Brave speelt zich af in de Schotse hooglanden waar hoofdpersoon Merida woont. Ze is de dappere dochter van Koning Fergus en Koningin Elinor en wil niets liever wil dan een geweldige boogschutter worden. Merida gaat tegen de rituelen van haar koninkrijk in en zet daarmee de boel op stelten. Voor Brave werd inspiratie gehaald uit het ruige en mythische karakter van Schotland. Het Schotse landschap, de humor en cultuur worden in Brave weergegeven op een manier die niet meer gezien is sinds Braveheart, zegt VisitScotland . Brave gaat in première op het Edinburgh International Film Festival en is vanaf 25 juli in Nederland te zien.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.