Slapen in ter land, ter zee of in de lucht

Slapen in ter land, ter zee of in de lucht 8

Het vliegtuig, de trein en de boot zijn niet alleen meer vervoersmiddelen via CASAMUNDO.nl kun je namelijk in deze voertuigen overnachten. De online reisaanbieder heeft een top 3 gemaakt van logeeradressen voor de mei- en zomervakantie die je normaal gesproken in de lucht, in het water en op de rails tegenkomt.

1. Lucht: vliegtuig in de Vogezen
Ervaar hoe het is om de gezagvoerder te zijn in dit vliegtuig in Frankrijk. ‘La Caravelle’ was in 1955 het eerste straalvliegtuig met een dubbele reactor voor middellange afstanden. Na 20.000 vlieguren is het toestel gedemonteerd en omgebouwd tot een uniek logeeradres in de Vogezen. De ‘vakantiewoning’ is voorzien van een woon en slaap gedeelte, badkamer en keuken. De inrichting is praktisch en eenvoudig. In de nabije omgeving vind je het grootste permanente doolhofpark van de Lorraine.

2. Water: bungalow boot in Oost-Duitsland
Op het eerste gezicht ziet het er misschien opmerkelijk uit, maar handig is deze ‘BunBo’ bungalow boot wel. Net als bij het huren een gewone boot krijg je voor vertrek instructies over de besturing van de accommodatie. De bungalow boot heeft een afmeting van 11,60 bij 4,65 meter waardoor een vaarbewijs niet nodig is. Met een motor of fiets aan boord kun je de omgeving langs de Havel rivier uitstekend verkennen. Het is tevens mogelijk om een kano bij te boeken. Het Havelland is één van de mooiste en meest gevarieerde watersportbestemmingen van Duitsland. Visliefhebbers kunnen zonder visbewijs naar hartenlust vissen op karpers, rietvoorns en zeelt.

3. Land: trein in Zuidwest-Duitsland
Midden in de natuur in Baden-Württemberg ligt het plaatsje Frickingen, waar elf treinwagons uit de jaren twintig zijn omgebouwd tot appartementen. De groene wagons liggen verspreid op een terrein van 3000 m². De weilanden en de oude spoorwegovergang bieden een uitstekend speelterrein voor kinderen. Op warme dagen is een bezoek aan de nabijgelegen Bodensee (10 km) een aanrader.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.