The best of the Bronx

The best of the Bronx 9

Ook dit is The Bronx - Foto Julienne Schaer


De laatste 30 jaar heeft de Bronx een ware transformatie ondergaan. De thuishaven van Jennifer Lopez, Mary J. Blige, hiphop muziek en het Yankees stadion heeft zich ontpopt tot een levendige place to be; rijk aan cultuur en geschiedenis. De Bronx heeft bovendien Nederlandse roots: de wijk werd in 1639 door landgenoot Jonas Bronck gekocht van de indianen. Vandaag de dag trekt de wijk jaarlijks miljoenen bezoekers.

Van 10 tot en met 20 mei vindt voor de 41e keer ‘Bronx Week’ plaats in New York. Elf dagen lang staat alles in de wijk in het teken ‘The Best of the Bronx’; met aandacht voor highlights op het gebied van kunst, cultuur én de locals of ‘Bronxites’. De straten in deze upcoming wijk komen tijdens het event tot leven met festivals en parades. Zo zijn er verschillende ArtWalk tours en halen filmliefhebbers hun hart op bij het Film Screening Festival en het Film Festival Gala. De week sluit af met de Bronx Week Grand Finale, een knallend feest met muziek en entertainment. Wie niets wil missen, neemt ook een kijkje bij de ‘Walk of Fame’ ceremonie waar de collectie ieder jaar wordt uitgebreid met beelden van nieuwe beroemdheden.

Van dierentuin tot la dolce vita
Naast de beroemde Bronx Zoo beschikt de wijk over vele andere attracties die absoluut de moeite waard zijn. Breng eens een bezoek aan de New York Botanical Garden en struin rond in de 27 verschillende thematuinen. Voor een geweldig uitzicht tijdens zonsondergang ga je naar het Wave Hill Park bij de Hudson River om vervolgens Little Italy in te duiken voor ‘the best pizza in the borough’. Belmont en Arthur Avenue staan in heel New York bekend om de geweldige Italiaanse restaurants.

Weer of geen weer
Cultuursnuivers gaan naar het Van Cortlandt House Museum, het oudste huis in de Bronx dat dateert uit 1748. Naast het museum ligt een park waar de Bronxites zelf graag komen voor een potje honkbal. Wie het liever een niveau hoger zoekt gaat naar een echte Yankees wedstrijd in het gerenoveerde stadion voor een All-American game. Op een regenachtige dag breng je op steenworp afstand van de Yankees een bezoek aan het Bronx Museum of Arts voor hedendaagse kunst. Schijnt de zon? Breng de dag ontspannen door aan het strand bij Orchard Beach. Weinig tijd, maar wil je niets missen? Boek een tour bij Real Bronx Tours en bezoek in korte tijd alle highlights van de veelzijdige wijk onder leiding van een lokale gids. Voor meer informatie over New York als reisbestemming ga naar www.nycgo.com. Voor meer informatie over de ‘Real Bronx Tours’ ga naar www.realbronxtours.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.