Top 10 voor Pasen

Top 10 voor Pasen 9
Heb je echt geen idee wat je moet doen met Pasen en zie je het niet zo zitten om twee dagen alleen maar eieren te eten? Is jouw antwoord al jaren nadat iemand je vroeg hoe je Pasen was:”mwoah.” Dan is hier Elke Dag Vakantie tot je redding. Wij hebben een top 10 gemaakt van de leukste dingen die je kan doen met Pasen.

1. Wereldrecordpoging Paaseieren schilderen
Er zijn 350 schilders nodig om het oude wereldrecord te verbreken. Op tweede paasdag kan iedereen zich melden in het Fort bij Veldhuis in Heemskerk om zijn creatieve handen uit de mouwen te steken. Binnen drie minuten moeten er zoveel mogelijk eieren beschilderd worden. Dit moet niet alleen snel maar ook mooi want de mooiste eieren zijn een prijs waard namelijk: een dinerbon voor Restaurant Amstelfort bij Fort aan de Drecht (1e prijs), twee toegangskaarten voor Forteiland Pampus (2e prijs) en een verrekijker (3e prijs). Heb je nog meer redenen nodig om mee te doen? kijk dan voor meer informatie op www.stellingvanamsterdam.nl

2. Paaspop
Het is de opening van het festivalseizoen. Elk jaar kijken de echt liefhebbers uit naar Paaspop, dat betekent dat het weer tijd is voor zon, bier en muziek. Of als het Nederlandse weer niet meezit modder, bier en muziek. Maar dat maakt niet uit als je de line-up van Paaspop bekijkt. Met namen als Whitin Temptation, The Wombats, Gers Pardoel en Triggerfinger zal het de festivalbezoekers en zorg zijn dat het regent. Het festival duurt drie dagen en naast muziek is er ook theater te bewonderen.
Voor kaarten ga naar www.paaspop.nl

3. Heropening Madurodam
Eindelijk kunnen de madurodammertjes terug naar huis. Na weken uit logeren geweest te zijn gaat Madurodam 7 april weer open. In Madurodam kun je ontdekken wat Nederland nou zo bijzonder maakt en dat in het klein. Daarnaast hebben ze tijdens hun verbouwing wat veranderingen aangebracht. Het park geeft je nu de mogelijkheid dingen zelf te doen. Zo kun je zelf een vliegtuig oplaten stijgen van Schiphol of een container op een schip laden in de haven van Rotterdam.
Zelf Nederland opnieuw ontdekken ga naar www.madurodam.nl

4. Ontsteken paasvuur in Espelo
Het grootste paasvuur van de wereld, dat gaan ze dit jaar proberen in dit plaatsje in Overijssel. Het wereldrecord staat al op de naam van Espelo maar dit jaar willen ze er overheen gaan. En zoals het er nu uitziet gaat het ze lukken. Vrijdagavond is de brandstapel gemeten op 27 meter. Het wereldrecord van 1987 was 27 meter en 87 centimeter. De organisatie is ervan overtuigd dat ze hierover heen gaan. Het ontsteken van dit enorme paasvuur is op zondag 8 april om 20.30.
Op www.paasvuurespelo.nl kun je de actuele hoogte van de brandstapel bijhouden.

5. Floriade 2012
Eens in de 10 jaar is het zover, de Floriade. De wereld tuinbouw expo is deze keer in Venlo te vinden. Het thema dit jaar is: ‘Doe mee aan het theater van de natuur’ . Het park is 66 hectare groot en heeft meer dan honderd tuinen en paviljoenen. Bezoerkers kunnen ontdekken wat de tuinbouw allemaal te bieden heeft. Ook hebben ze de langste kabelbaan van Nederland boven de tuinen en er is een indoor bloemenshow.
Wil je meer weten over deze wereld expo, kijk op www.floriade.nl

 6. Energiewachttour
Op 4 april gaat de energiewachttour weer van start. Tot 8 april gaan de rensters en ploegen de strijd aan in het noorden van Nederland. De eerste etappe gaat van start in Appingedam. Op 5 april vertrekken en finishen de rensters in Nieuweschans. Een dag later is het de eer aan Midwolda. Op zaterdag zal de tour langs Winsum, Veendam en Pekela gaan en op eerste Paasdag eindigt de tour in een etappe van Meerstad-Slochteren.
Voor meer informatie over de route en vertrektijden: www.energiewachttour.nl

7. Bloemenjaarmarkt Groningen
Ook dit jaar staat de binnenstad van Groningen op Goede vrijdag weer vol met bloemen en planten. De bloemenmarkt bestaat uit meer dan honderd kramen en is daarmee de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland. Elk jaar komen er zo’n 100.000 bezoekers op af om ongeveer alles wat groeit en bloeit te bekijken en te kopen.
info: www.bloemenjaarmarkt.nl

8. Planetron Cinedome
Voor een buitenaards leuk pasen is het Planetron Cinedome een idee. Planetron Cinedome is tijdens het paasweekend dagelijks geopend. Overdag worden twee rondomfilmvoorstellingen op het reusachtige koepelscherm getoond: ‘Forces of Nature’ en ‘Alaska’. Verder bestaat op zaterdagavond 7 april de mogelijkheid om de wereld van sterren en planeten te ontdekken tijdens een sterrenkijkavond.
info: www.planetron.nl

9. Amis de France-beurs
Zon maakt dat je zin krijgt in vakantie, maar het dúúrt nog zo lang! Daar is iets aan te doen, door tijdens het paasweekend naar de Amis de France-beurs te gaan op het Utrechtse landgoed van Kasteel de Haar. De vierde editie van deze ‘Lifestyle fair in Franse sferen’ is van vrijdag 6 t/m maandag 9 april en maakt dat je je even onderdompelt in Franse sferen. Bijzonder is dat voor deze gelegenheid de kapel van het kasteel (normaal gesloten) geopend is voor publiek.
Info: www.amisdefrance.nl

10. Zoo Parc Overloon
Met Pasen is er een hoop te doen voor kinderen in Zoo Parc Overloon. Dit dierenpark heeft een speurtocht georganiseerd die helemaal in het teken staat van eieren. Daarnaast is er een spannende poppenkast show en kunnen kinderen op de foto met de paashaas. Om de paasvreugde compleet te maken kunnen kinderen geschminkt worden als een paasei.
Info: www.overloonzoo.nl/

Prettige Paasdagen!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.