Underground galerie opening

Underground galerie opening 9

De ruimte van Stichting Stand Up Galary

In de Den Haag moet je zijn als beginnend kunstenaar maar ook als je van kunst houdt want Stichting Stand Up Gallery opent zijn deuren. Deze nieuwe ‘underground’ galerie voor jonge en beginnende kunstenaars heeft zijn grote opening in het weekeind van 21 en 22 april.

De galerie is een grote ruimte in de Haagsche Bluf waar beginnende creatievelingen hun dromen kunnen waarmaken. Allerlei soorten kunstenaars exposeren er hun werk, van schilder tot modeontwerper.

,,We zijn eigenlijk nog niet open, maar in het weekeinde lopen bezoekers de deur nu al plat,” zegt één van de oprichters Suzanne van Soest (28). In het weekeinde van 21 en 22 april opent de galerie met groot spektakel. ,,We hangen de muren vol met kunst van alle soorten. Er komt live muziek, theater, comedy en dj’s. We hebben tegen de artiesten gezegd: ‘doe je eigen ding, er zijn geen beperkingen’. Daar zijn ze blij mee. Het thema van de tentoonstelling is Stand Up! Het wordt één groot kunstwerk.”

Stichting Stand Up Gallery is bestemd voor creatieve mensen die een goed idee hebben, maar dat niet in een ‘gewone’ galerie kunnen uitvoeren. ,,Niets is hier netjes afgewerkt, de muren en vloer zijn kaal en rauw,” vertelt Van Soest. ,,Dat ‘onaffe’ schept mogelijkheden. Laatst was hier een kapster die een presentatie wil houden met modellen, mode en bijzondere kapsels. En er is een komediant die een plek zoekt voor maandelijkse open-comedy-avonden. Dat soort initiatieven zijn geweldig.”

Wil je meer informatie over de Stichting Stand Up Gallery dan kun je hier terecht.

Underground galerie opening 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.