Waar zullen we nu eens fietsen?


Met de start van de lente is de tijd rijp om weer lekker op de fiets te stappen. Mooie fietsroutes te over in Nederland. Om de fietser letterlijk en figuurlijk op pad te helpen geeft het Landelijk Fietsplatform jaarlijks de Fietsideeënkaart uit. Alle relevante informatie voor de recreatieve fietser is op de kaart terug te vinden.

De formule van de kaart is: een overzicht geven van de vele fietsmogelijkheden in Nederland. De frisse opmaak en compacte teksten maken de informatie overzichtelijk. Het rustige kaartbeeld zorgt dat de informatie op de kaart (zoals routes en overnachtingslocaties) goed opvallen.

Op de Fietsideeënkaart staat een overzichtskaart met alle bewegwijzerde rondjes, knooppuntnetwerken en LF-routes in Nederland, en veel fietsvriendelijke overnachtingsadressen. Op de andere kant van de kaart staat alles over fietsgidsen, -kaarten en -tijdschriften, fietsvakanties, fietsverhuur, handige accessoires en meer. Natuurlijk ook aandacht voor het fietsknooppuntensysteem, met uitleg hoe dat werkt. Want bijna heel Nederland is bewegwijzerd met fietsknooppunten. De Fietsideeënkaart is voor € 3,95 te bestellen via de webwinkel van www.nederlandfietsland.nl of te koop bij o.a. de ANWB en VVV-kantoren (ISBN 978-90-72930-47-7).

Nauw verwant aan de Fietsideeënkaart is de website www.nederlandfietsland.nl. Hier vindt de fietser diverse direct downloadbare knooppuntroutes, info over de mooiste fietsregio’s en de fietsevenementenkalender 2012. Handig zijn de recreatieve fietsrouteplanner, de paklijsttool en het online meldsysteem voor verdwenen routebordjes.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.