Waarom is Bommel een beer?


Waarom is Bommel een beer en Tom Poes een kat? De rode draad door de tentoonstelling, die van 24 april tot en met 30 september in Het Nederlands Stripmuseum Groningen plaatsvindt, is de zoektocht naar een antwoord op deze vraag. Dit gebeurt in samenwerking met Midas Dekkers, aan de hand van twaalf dierfiguren uit de Bommelsaga. Midas Dekkers geeft commentaar op de afbeeldingen en karakterbeschrijvingen van de stripfiguren uit de Bommelverhalen.

Deze tentoonstelling Waarom is Bommel een beer? vergelijkt de Bommelfiguren en hun bijzondere karaktereigenschappen, beschreven door Bommelkenner Pim Oosterheert, met de kenmerken van echte dieren. Zo krijgt de bezoeker een interessant kijkje in de dierenwereld van de Bommelsaga en in de échte dierenwereld. Op dinsdag 24 april wordt de tentoonstelling officieel geopend door Milou Toonder, de kleindochter van Marten Toonder.

Waarom is Bommel een beer? is onderdeel van het Toonderjaar. Op 2 mei 2012 is het honderd jaar geleden dat Marten Toonder, Nederlands belangrijkste stripmaker en bekroond letterkundige, werd geboren. Behalve in Het Nederlands Stripmuseum Groningen wordt in 2012 overal in het land aandacht besteed aan Marten Toonder en zijn werk. Kijk voor het totale programma van het Toonderjaar op www.toonderjaar.nl.

Het Nederlands Stripmuseum Groningen is een museum waarin de Nederlandstalige strip centraal staat. Verschillende bekende striphelden zijn hier vertegenwoordigd, waaronder Suske & Wiske, Kuifje, Sjors & Sjimmie en Ollie B. Bommel. Kinderen kunnen zich uitleven in de Nickelodeon Hoek met onder meer SpongeBob Squarepants, Dora en Avatar. Bijzonder is dat bezoekers te gast kunnen zijn in de huiskamer van Jan, Jans en de kinderen. Daarnaast worden in het museum workshops striptekenen gegeven. www.stripmuseum.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.