Wandelen van de Veluwe naar de Algarve

Fietsbord naar de Algarve

Verschillende wandelaars en fietsers keken wel even vreemd op toen ze op hun route door de Veluwe bordjes tegenkwamen die de weg aangaven naar de Algarve. De afstand van de Veluwe naar de Algarve? Slechts 2432 kilometer, moet te doen zijn. De wandel- en fietsborden zijn geplaatst om meer bekendheid te geven aan de prachtige wandel- en fietsroutes in de Algarve. Ze leiden natuurlijk niet echt naar de Algarve, maar doen je even verbaasd opkijken, wat precies de bedoeling is van deze actie.

De Via Algarviana is een schitterende wandelroute en een absolute aanrader voor de doorgewinterde wandelaar. Deze 240 km langeafstandsweg loopt van de Spaanstalige kant Alcoutim tot aan het meest zuidwestelijke puntje van Europa: Cape St. Vincent. De Via Algarviana is in mei 2009 officieel erkend als wandelroute en is hierdoor aangesloten bij het Europees netwerk van wandelroutes (G13). Tijdens deze tocht door het fabelachtige heuvellandschap ontdekt men 21 gemeenten, veelal authentieke dorpjes met wit/blauwe huisjes. Het bewandelen van de Via Algarviana is een uitdaging op zich en bovendien maakt men langs deze route kennis met de échte Algarve op zijn best!

Vanuit het westen van de Algarve, nabij Sagres, tot aan Vila Real de Santo António nabij de Spaanse grens ligt de 214 km lange fietsroute Ecovia do Algarve. Deze indrukwekkende route loopt grotendeels over onverharde wegen langs de kust. Geniet van de afwisseling met uitkijk over rotsen en de heerlijke blauwe, deinende zee met de uitgestrekte zandstranden enerzijds en het heuvelachtige landschap anderzijds. Langs de route is het Natuurpark Ria Formosa gelegen, een absolute must voor een stop. De bewegwijzering voor de fietsroute is aan de hand van een blauwe lijn op de weg aangegeven, wat het fietsen door de Algarve een stuk gemakkelijker maakt.

Deze guerrilla marketing actie maakt deel uit van de multimedia marketingcampagne, waarvan de www.algarvenu.nl actiewebsite de basis vormt. Op deze website kan men naast algemene informatie, een overzicht van hotelaanbiedingen vinden voor een verblijf in de Algarve.

Paddestoel die de weg wijst naar de Algarve

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.