Waterfeest in Overijssel

Waterfeest in Overijssel 9
Blokzijl staat dit weekend in het teken van water. Op 13, 14 en 15 april wordt voor de derde keer Het Overijssels Water Event georganiseerd. Tijdens het evenement is er van alles te vinden op gebied van watersport, jachten en sloepen, maar ook watersporttoebehoren, de vaargebieden in Overijssel en er zijn optredens. Het puikje van de Nederlandse Jachtbouw is op Het Overijssels Waterevent aanwezig. Er zijn nieuwbouwjachten te bezichtigen bij de drijvende steigers in het midden van de havenkolk. Bezoekers kunnen voor een record aantal sloepen terecht aan de Zuiderkade. Verder is er ook dit jaar weer een gebruikte botenshow. Onder meer Yacht-Gallery en Schepenkring/ Jachtmakelaardij Giethoorn presenteren zo’n 120 jachten aan de Noorderkade en Bierkade/ Zeedijk.

Hoe mooi het kan zijn om de fraaie natuur, cultuur en sfeer vanaf het Overijssels Water te zien, laten de
aanwezige Yachtcharterbedrijven zien. Die zijn te vinden aan de Noorderkade. Vanaf 17 mei t/m 2 september 2012 vaart de EcoWaterLiner van Giethoorn naar Blokzijl en terug. Onderweg maakt de EcoWaterLiner tussenstops in Jonen en Bezoekerscentrum de Wieden in Sint Jansklooster. Op vrijdag 13 april wordt op het WaterEvent de EcoWaterliner gedoopt om 12.15 uur.

Op de kades rondom de haven komen stands met watersportkleding, -apparatuur, – toebehoren en gadgets te staan. Ook is er aandacht voor lifestyle en beleving van verschillende watersport regio’s zoals de IJsseldelta en WaterReijk Weerribben Wieden. Het evenement wordt muzikaal omlijst met diverse optredens van bands en koren uit de regio. Op zaterdag 14 april kunnen de bezoekers vanaf 16.00 uur genieten van een concert van The Groove Company. The Groove Company is een feestband.

De toegang van het WaterEvent is gratis. De openingstijden van het evenement zijn vrijdag en zaterdag 10.00 uur tot 17.00 uur en zondag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Er is parkeergelegenheid, waarvoor een bijdrage wordt gevraagd van € 3,-. Meer informatie op www.hetwaterevent.nl of via twitter www.twitter.com/HetWaterEvent.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.