Watershow Efteling is op stoom


De bouw van de Aquanura-watershow in de Efteling verloopt geheel volgens plan. De première van wat volgens het Brabantse pretpark ‘de grootste watershow van Europa is’ is op 31 mei 2012. De show is vanaf 1 juni dagelijks voor iedereen te zien in de Efteling. Er is nu een nieuwe mijlpaal bereikt. Voor het eerst sinds de aanleg van alle fonteinen, lichten en elektra, is het water in het bassin gepompt. Dit gebeurde in vier fases, waarbij per fase de werking van de diverse onderdelen uitgebreid getest werd. Na deze test wordt het gevulde bassin nog wel leeggepompt om zodoende aanpassingen aan de boven- en ondergrondse onderdelen te kunnen uitvoeren.

Er worden in totaal 200 fonteinen geplaatst, waarbij het water tot een hoogte van 45 meter opgestuwd kan worden. De fonteinen samen zorgen voor een waterballet. Een van de fonteinen kan het water de vorm van een opengaande lelie laten aannemen. Geïnteresseerden kunnen de bouw van het project online volgen via efteling.com/aquanura.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.