Weekend van Groene Hart

Weekend van Groene Hart 9
Nog tot 30 april kan van de ‘maand van het Groene Hart’ genoten worden. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor een uniek groen gebied midden in de Randstad. Vanuit hartje Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam is men in 15 minuten fietsen al midden in het groen. Het Groene Hart vormt een mooi contrast met de drukte van de steden en is het grootste Nationale Landschap van Nederland. Het gebied reikt van het IJsselmeer tot de rivier de Merwede. Van Den Haag tot voorbij Vianen. Het Groene Hart is niet alleen groter dan men denkt, maar ook diverser. Het landschap bestaat uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren, meanderende rivieren, historische stadjes, forten en boerderijen. Dit maakt het Groene Hart geschikt voor uiteenlopende activiteiten. Er kan heerlijk worden gefietst, gevaren of gewandeld. Er zijn biologische eieren direct van de boer te koop. In vele restaurants worden de streekproducten vers van het land geserveerd. Men kan slapen in een hooiberg of genieten van een koud biertje aan de waterkant. In de lente dansen de koeien in de wei en in de winter kun je bij Kinderdijk schaatsen in een 17e eeuws schilderij. De Hollandse luchten bieden het hele jaar door een prachtig schouwspel.

Ieder weekend wordt er een culinaire en culturele trip door Het Groene Hart georganiseerd, gebaseerd op de bekende kinderserie Swiebertje. De Utrechtse Waarden dienden als decor voor deze serie. Onderweg genieten de deelnemers van de bezienswaardigheden en het natuurschoon en ze maken kennis met Groene Hart delicatessen: zoals kazen en bonbons. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om op deze fietsroutes elektrische fietsen uit te proberen.

28 en 29 april 2012: ‘Te Hooi en te Kunst’ – omgeving Woerden: Het landelijke gebied biedt kunstliefhebbers een nieuw inspirerend decor. Tijdens ‘Te Hooi en te Kunst’ werken en exposeren kunstenaars op verschillende boerderijen in de omgeving van Woerden. Voor geïnteresseerden worden workshops georganiseerd. Info: www.tehooientekunst.nl

Meer informatie: www.groenehart.nl en www.groenehartkloppendhart.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.