Willingen wint weer

Willingen wint weer 9

Zomervakantie in Willingen.


Willingen in Duitsland wint aan populariteit. Met meer dan 352.000 gasten in 2011 is het aantal overnachtingen opnieuw duidelijk ten opzichte van het jaar daarvoor gestegen. In de accommodatiegids van Willingen stonden in 2011 272 hotels en pensions met in het totaal 8.768 bedden ter beschikking. „Onze strategie met een focus op vijf kernthema’s – winter, familie, gezondheid, wandelen en fietsen – klopt”, constateert de toerisme manager Ernst Kesper. Bij de Nederlandse gasten is de winter, vooral februari, het populairst en bij de Belgen de zomer, vooral juli en augustus.

“Willingen is geliefd door de grote variatie met de talrijke sportmogelijkheden zoals fietsen en e-biken, wandelen, nordic walking, een bedevaart doen etc.. Ook extreme sporten zoals duiken in een mijn, paragliding, mountainboarden en skiken kunnen hier worden uitgeprobeerd of door gevorderden worden beoefend. En natuurlijk is Willingen en omgeving een eldorado om te wandelen: hier zijn wandelpaden met een totale lengte van 440 km van alle verschillende niveaus. Deze wandelmogelijkheden zijn bij de Willinger gasten erg geliefd. Bovendien biedt Willingen e-bike routes van verschillende lengtes, een pittig mountainbike terrein, klimmen in de klimhal of tegen de Hochheidetoren op. Kleine en grote kinderen zijn dol op het zwemparadijs Lagunenbad, de indoor-ijsbaan en de zomerrodelbaan”, aldus het plaatselijke verkeersbureau.

Gasten, die een smartphone bezitten, kunnen op www.willingen.de direct op de Willingen-site voor smartphones komen, zonder dat er een keuze tussen internet- en smartphone site gemaakt moet worden. Het systeem herkent of het contact wordt gezonden met een smartphone en opent direct de speciale site. Dit jaar is geheel nieuw dat men direct via de GSM een verblijf in Willingen kan boeken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.