Annie M.G. Schmidt-dag

Presentatie van het boek 20 jaar Annie M.G. Schmidtprijs 1991-2011

Op 20 mei is het  Annie M.G. Schmidt-dag. Op deze dag is de presentatie van het boek ’20 jaar Annie M.G. Schmidtprijs 1991-2011′. In dit boek komen bijna alle winnaars aan het woord. In de openbare bibliotheek van Utrecht geeft kleinkunstenaar  Daan Bartels  de presentatie. Hij gaat aan de hand van treffende quotes uit het boekje iets vertellen over de verhalen achter de winnende liedjes en ook fragmenten van de liedjes laten horen.

Afgelopen maand verscheen het boek ’20 jaar Annie M.G. Schmidtprijs 1991-2011′. Daan Bartels interviewde voor deze gelegenheid bijna alle winnaars. Het boek, uitgegeven op Drukplaten (Challenge Records International) in samenwerking met het Amsterdams Kleinkunstfestival en BUMA Cultuur, bevat tevens een cd met daarop de 20 bekroonde en beschreven liedjes.

Het boek ontving lovende kritieken in onder meer de dagbladen Trouw, Tubantia, Gooi- en Eemlander (4 sterren) en Dagblad van het Noorden (4 sterren). Recensent Jacques d’Ancona noemde het boek met cd ‘een monument’. Diverse winnaars van de prijs, waaronder zanger/muzikant Daniël Lohues en schrijver Arthur Japin, uitten hun lof voor het initiatief en de uitvoering daarvan.

‘Handzaam boekje […] liedjes die eeuwigheidsstatus kunnen bereiken’ – 4 sterren (Hans Visser in de Gooi- en Eemlander)

‘Schitterend overzicht […] vlot geschreven interviews’ (Ton Ouwehand in TC Tubantia)

Annie M.G. Schmidtdag
In de Utrechtse Centrale Bibliotheek en op het Stadhuisplein zal op 20 mei van 13.00 tot 17.00 uur de feestelijke dag plaatsvinden. Er zullen meerdere mensen Annie M.G.groeten, zoals Dorine Wiersma: zij ontving de Annie M.G. Schmidtprijs in 2008 met het lied ‘Stoute Heleen’. Verder groet Ingmar Heytze Annie M.G. met een gedicht, rappen de Relschoppers een gedicht als groet en vertelt Peter Faber een verhaal. Er zijn veel activiteiten voor kinderen, zoals een ballonwedstrijd, liedjes van Annie en voorleessessies en gedichten. De dag wordt gepresenteert door Claudia de Breij.

Hier kun je het boek kopen. Voor meer informatie over Annie M.G. Schmidtdag ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.