Antwerpen heeft mooiste kerk van Benelux

Antwerpen heeft mooiste kerk van Benelux 9

De winnende kathedraal in Antwerpen.


De Onze Lieve Vrouwekathedraal in Antwerpen is de mooiste kerk van de Benelux, zo blijkt uit onderzoek van reiswebsite StedenTripper.com. De Kathedraal van St-Michiel en St-Goedele in Brussel en de Kathedrale Basiliek Sint Bavo (Haarlem) completeren de top drie.

StedenTripper.com verzamelde de meningen van 891 bezoekers van de website, die vijfendertig vooraf geselecteerde kerken rangschikten. Met tien Belgische kerken en negen Nederlandse kerken bij de eerste twintig blijken mooie kerken relatief eerlijk verdeeld te zijn over beide landen. Antwerpen en Brussel zijn beide met twee kerkgebouwen vertegenwoordigd in de top 20.

Niet alleen de rangschikking, maar ook de reacties stemden onderzoeker Erik Lammers van StedenTripper.com zeer positief. “We kregen diverse reacties van mensen die aan het onderzoek deelnamen en eigenlijk nog nooit de tijd hadden genomen om een kerk van binnen te bekijken. Zij gaven aan dat ze, na het zien van zulke mooie foto’s, dit nu zeker eens willen gaan doen. Hiermee is het onderzoek voor ons eigenlijk al geslaagd.”

Andere pleinen die in de smaak van de respondenten vielen waren onder andere de Sint Jan in ‘s-Hertogenbosch, Sint-Petrus-en-Pauluskerk in Oostende en de Sint Baafskathedraal in Gent. De enige Luxemburgse kerk bij de eerste twintig is Kathedral Notre-Dame in Luxemburg-stad.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.