Bepaal zelf wat in de bios draait


Ik ben zelf enorme filmfan met een interesse die gaat van gruwelijke Tarantino films tot zoetsappige romcoms. Ik ga ook vaak naar de bioscoop om de nieuwste films te kijken. Maar zou het niet heel tof zijn als je zelf kon bepalen wat er draait in de bioscoop. Stel je bent met je vriendinnen groep enorme Jane Austen fan en je wil graag Pride & Prejudice (en dan vooral mr. Darcy) nog een keer op het witte scherm zien? Of je wil met je vrienden toch nog een keer naar de Godfather kijken, maar dan met ultiem surround sound en heerlijke stoelen? Dat kan! Ja echt, met We Want Cinema. Dit is een online platform waar je samen met je vrienden kan bepalen wat de bioscoop draait. Het principe is heel simpel, je moet gewoon genoeg vrienden vinden om mee te doen.

We Want Cinema werkt heel eenvoudig. Iedereen kan een event aanmaken, het eerste kaartje boeken en vrienden via social media uitnodigen om mee te gaan. Je maakt een event aan en nodigt vrienden uit via Facebook, Twitter of e-mail. Promoot je event door een leuke persoonlijke belofte te doen, bijvoorbeeld “bij een volle zaal scheer ik mijn hoofd kaal”, of “ik kom verkleed als de hoofdrolspeler”. Aanhaken bij een groep gelijkgestemden of een kaartje kopen voor een bestaand event kan ook. Samen promoot je wat je wilt zien want als voldoende mensen een kaartje kopen gaat het event door.

Er is meer dan 1000 uur aan films, documentaires en samengestelde programma’s beschikbaar. We Want Cinema is een initiatief van Filmdistributeur Amstelfilm waarbij bioscopen, filmdistributeurs en contenteigenaren zoals EYE en A-film zijn aangesloten. Zelfs de gecompileerde webvideo’s van Upload Cinema zijn beschikbaar.
Momenteel is de bètaversie online; op wewantcinema.com kun je zien hoe het platform werkt en als één van de eersten een event aanmaken. Bekijk de website van We Want Cinema en bereid je alvast voor op een nieuwe bioscoopervaring! In september tijdens de start van het nieuwe filmseizoen wordt We Want Cinema officieel gelanceerd.

Maak zelf een event op wewantcinema.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.