Berging Costa Concordia live te volgen


Ramptoeristen en andere belangstellenden kunnen de berging van het cruise-schip “Costa Concordia” live volgen via een webcam. Op 13 januari verging het schip op de klippen van het Italiaanse eiland Isola del Giglio. Het schip ligt nu op ongeveer tien meter van de kust en moet ter plekke geborgen te worden. Met de documentaire “The Last Salute” gaat het bedrijf Prorama, een project van Bo de Visser, mede-oprichter Vuurwerk Internet BV (verkocht aan Versatel, nu Tele2), de gehele berging van de “Costa Concordia” op een bijzondere manier in beeld brengen. Prorama heeft met de Italiaanse autoriteiten een overeenkomst kunnen sluiten om camera’s, gedurende de hele berging, op de beste en mooiste locatie op het eiland te mogen plaatsen. De basis van de documentaire “The Last Salute” (werktitel) wordt gevormd door time-lapse beelden, die vloeiend gemonteerd zullen worden, tot deze bijzondere documentaire. Time-lapse is een techniek waarbij een serie foto`s met vastgestelde intervallen de veranderingen vastleggen. De fotobibliotheek groeit hierdoor elke dag met 1440 beelden. Het is overigens niet de eerste keer dat Prorama op deze manier projecten filmt: Een van de opdrachtgevers is de Noord-Zuid Lijn in Amsterdam. Er is vanaf nu constant live beeld beschikbaar via: www.thelastsalute.eu

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.