Binnen in Buitenplaatsen

Binnen in Buitenplaatsen

Het leven van de rijken in 1600 – 1900 is nog steeds fascinerend. Deze klasse mensen hadden het geld om in de zomer aan de stad te ontsnappen en dat deden ze dan ook graag. In weelderige buitenverblijven vermaakten ze gasten en konden ze ontspannen van hun o zo stressvolle leven. Dit is het  jaar van de buitenverblijven en door heel Nederland vinden activiteiten plaats om te laten zien wat er was achter die muur van rijkdom.

Oneindig Noord-Holland sluit daarop aan met de campagne Binnen in Buitenplaatsen. Tijdens de zomermaanden van 2012 onthullen de mooiste buitenplaatsen hun geheimen. Met verrassende verhalen, bijzondere evenementen en wandel- en fietsroutes door de hele provincie biedt Oneindig Noord-Holland je een kijkje in ons rijke verleden.

Amsterdammers gingen en gaan om verschillende redenen naar gebieden buiten de stadsgrenzen om te recreëren. Dit gegeven is van alle tijden. De routes Amsterdammers naar buiten geven inzicht in de relatie tussen Amsterdam en verschillende recreatieve plekken in Noord-Holland, zowel vroeger als nu. De routes worden in verschillende gebieden in Provincie Noord-Holland aangeboden via de MuseumApp. Deze is gratis te downloaden in de Appstore.

Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.