Chic slapen in New York

"Belle en het beest"-hotel Mondrian Soho


New York staat bekend als the city that never sleeps, maar aan accommodaties heeft de wereldstad geen gebrek. Van budgethotels in hartje Manhattan tot ultraluxe vijfsterrenhotels aan Park Avenue. Ook in hippe wijken als Soho en Harlem vind je hotels die absoluut de moeite waard zijn. Recentelijk is daar een flink aantal (36) nieuwe hotels aan toegevoegd waar je de nieuwste trends en bijzonder design terugvindt. Op zoek naar een stijlvol verblijf? Ontdek de stad in New York style met deze top design hotels.

Jazzy nights in Harlem
In Harlem liggen de roots van grote artiesten als Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Michael Jackson. Hier vind je niet alleen veel cultuur en geschiedenis, maar ook trendy restaurants en een levendig nachtleven. Dat Harlem een echte wijk in opkomst is, blijkt wel uit het recentelijk geopende hypermoderne hotel Aloft Harlem. Gasten overnachten hier in loft-achtige kamers voorzien van alle high-tech faciliteiten. Het hotel ligt op steenworp afstand van alle bezienswaardigheden, de beste jazzclubs en op enkele minuten lopen van het metrostation richting Manhattan.

Beleef een sprookje
In het gloednieuwe Mondrian Soho hotel heerst een bijzondere sfeer. Het interieur is geïnspireerd op het bekende Belle en het Beest sprookje en gecombineerd met design à la Mondriaan. In Mondrian Soho’s restaurant en bar Imperial No. Nine zie je dit terug aan de immense kristallen kroonluchter, sierlijke sculpturen en het grote glazen dak. De weelderige binnentuin en het prachtige uitzicht over Manhattan maken het sprookje compleet.

Rooftop loungen
The Ravel is het eerste luxe boetiekhotel op Long Island. De stijlvol ingerichte kamers kijken uit over de skyline van Manhattan. Net als het trendy rooftop restaurant Penthouse 808 waar regelmatig celebs worden gespot. De locatie tussen de Queensboro Bridge en Midtown Manhattan is ideaal om tot rust te komen van alle drukte in de stad. Wie het bruisende stadsleven niet wil missen, kan terecht bij The Strand. Een stijlvol hotel in het trendy Fashion District vlakbij alle hotspots van Manhattan. Het design is geïnspireerd op de beroemde acteur Humphrey Bogard en heeft daardoor een mooie vintage look. Ook hier vind je op de 21ste verdieping een rooftop lounge met geweldig uitzicht over de stad en cocktails om je vingers bij af te likken.

Brooklyn’s best
Het in Brooklyn gelegen Hotel Le Bleu is een goed alternatief voor wie wat meer rust en ruimte zoekt dan Manhattan biedt. Het modern vormgegeven hotel telt bijna vijftig kamers en vanuit de bar/lounge op het dak heb je een goed uitzicht op de skyline van Manhattan. Le Bleu staat bekend om haar service en comfort; gasten krijgen hier een warm onthaal en persoonlijke aandacht. Helemaal fijn: vlakbij het hotel ligt Fifth Avenue, een van de grotere winkelstraten van Brooklyn.

Voor meer informatie over New York als reisbestemming ga naar www.nycgo.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.