Costa koopt nieuw cruiseschip


´Doet u mij die maar´, zo gaat dat dus niet als je een nieuw cruisschip koopt. Om te beginnen zoek je een geschikte werf mee en met de bouwtekeningen onder je arm en je neemt 510 miljoen euro mee. Zo is het ongeveer gegaan met de Costa Fascinosa, een nieuw vlaggenschip van Costa Cruises. Het schip is dit weekend afgeleverd door scheepswerf Fincantieri in Venetië.

De Costa Fascinosa (114.500 bruto tonnage en een capaciteit van 3800 passagiers) heeft succesvol alle zeeproeven doorstaan, waarbij systemen, machines en motoren aan strenge testen zijn onderworpen. Deze week is het schip begonnen aan de ‘maiden voyage’ ofwel haar eerste vaart. Op 11 mei volgt dan nog – eveneens vanuit Venetië – de inaugurele cruise die bestaat uit een 10-daagse reis langs Griekenland, Israël en Turkije. De rest van het zomerseizoen, tot eind november, voert de Costa Fascinosa 8-daagse cruises vanuit Venetië naar Bari, Griekenland en Kroatië uit.

De Costa Fascinosa maakt haar debuut net twee maanden na de komst van de Costa neoRomantica, het resultaat van een zeer rigoureuze (90 miljoen euro) vernieuwing, zowel qua interieur als exterieur, van de Costa Romantica. Het vlootuitbreidingsprogramma gaat nog door, wederom op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera, met de bouw van een nieuw schip van 132.500 bruto tonnage en een maximale capaciteit van 4928 passagiers. Dit wordt het grootste Italiaanse cruiseschip en zal naar verwachting in oktober 2014 worden afgeleverd. Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.