Culinaire wandeling door Portland

Foodcarts in Portland. Foto: Travel Portland


Portland Walking Tours heeft onlangs een nieuwe tour geïntroduceerd: ‘Flavour Street’. Tijdens deze culinaire wandelroute ervaren fijnproevers een Portlandse ‘smaakbeleving’. Er is een grote diversiteit aan lokale proeverijen en ‘verborgen’ keukens. Tijdens de twee uur durende wandeling kan men de smaken proeven van zes verschillende, maar kenmerkende keukens van Portland. Deze variëren van unieke lokale brouwerijen tot internationale delicatessen en innovaties op het gebied van biologische en seizoensgebonden producten.

Vandaag de dag telt Portland meer dan 700 eetgelegenheden en regelmatig wordt de vraag gesteld welke restaurants de beste zijn. Volgens David Schargel, hoofd ‘gastronaut’ van Portland Walking Tours zijn de inwoners experts: „De locals zijn helemaal thuis in de Portland ‘foodie scene’. Zij kennen immers onze ‘Epicurean Excursion’ (Extravagante Excursie) en ‘Chocolate Decadence’ (Chocolade Decadentie) tour. De culinaire ‘Flavour Street’ was dus een logisch gevolg”. De lokale eetgelegenheden zijn uitgestald in de zogeheten ‘pods’, ‘cars’ en ‘trucks’. Dit zijn een soort mobiele kiosken (foodcarts) waar men allerlei specialiteiten kan proeven.

Het hele jaar door kun je op vrijdag en zaterdag vanaf 13.00 deelnemen aan de twee uur durende ‘Flavour Street’ tour. Deze start bij het historische Mark Spencer hotel. Het aantal deelnemers van de tour bedraagt maximaal zestien personen. Alle proeverijen zijn inbegrepen in de prijs van $44,99 per persoon. Het is eventueel ook mogelijk om een privétour met een arrangement te reserveren. Meer informatie via www.portlandwalkingtours.com en www.facebook.com/traveloregon.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.