Deze winter naar Dubai?

Ooit gedacht aan S de grootste indoor ski baan ter wereld. Het gebouw is 85 meter hoog en 80 meter breed.

Vanwege de groei van wintervakanties naar zonnige oorden, heeft transavia.comDubai aan haar bestemmingen toegevoegd. Vanaf oktober dit jaar vliegt transavia.com twee keer per week van Amsterdam naar het emiraat aan de Perzische Golf en maakt Dubai daarmee voor een aantrekkelijke prijs (vanaf € 195 – enkele reis) voor meer mensen bereikbaar. In het Midden-Oosten is Dubai de ‘place to be’, niet alleen vanwege de zon, maar ook door de uitgebreide shoppingmogelijkheden en attracties die het emiraat aantrekkelijk maakt voor een korte vakantie.

Dubai, één van de zeven staatjes van de verenigde Arabische Emiraten, ligt aan de zuidkust van de Persische golf. Als zonzekere bestemming wordt Dubai een steeds populairder bij reizigers. Vanaf oktober tot en maart is de beste tijd om de zon in Dubai op te zoeken. Bezoekers van Dubai kunnen zich vergapen aan pracht en praal. De palmeilanden voor de kust en de 828 meter hoge Burj Khalifa toren, het hoogste gebouw ter wereld, zijn zeer indrukwekkend. Het nabijgelegen winkelcentrum, The Dubai Mall, is met zijn 1.200 winkels een paradijs voor liefhebbers van winkelen en mooie spullen, maar heeft ook een gigantisch aquarium (Dubai Aquarium & Underwaterzoo), een indoor pretpark en een ijsbaan. ‘The Walk’, de drukke boulevard waar exclusieve bolides een ware attractie vormen, brengt je uiteindelijk op het goudgele strand van Jumeirah Beach waar je de meest luxe hotels van Dubai vindt.

Nog niet genoeg gezien? Snorkelen, duiken, een tochtje met een glasbodem boot, een wandeling door de aquarium tunnel en ’s avonds bij het winkel centrum het spektakel van de Dubai Fonteinen bewonderen, het is allemaal mogelijk in Dubai.

Dubai beknopt:

  • Vluchten vanaf oktober 2012, twee keer per week vanaf Amsterdam, vanaf € 195,-
  • In Dubai wonen ongeveer 1,7 miljoen mensen: 1,3 miljoen mannen en 400.000 vrouwen.
  • Het winkelcentrum van de superlatieven The Dubai Mall met 1.200 winkels.
  • The Dubai Mall bevat ook het Dubai Aquarium & Underwaterzoo met 33.000 vissen en 10 miljoen liter water.
  • In Dubai staat ‘Burj Khalifa’- met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld.
  • ‘The Walk’ is de boulevard van Dubai. Glimmende bolides sieren deze promenade.
  • In Dubai heeft al het hoogste gebouw ter wereld, maar opent binnenkort ook het grootste pretpark ter wereld.
  • Kijk hier wat Dubai nog meer te bieden heeft.

One Response

  1. robert van vooren

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.