Driedaags kano-avontuur in Weerribben


Natuurmonumenten organiseert deze zomer een verkenningstocht door de Nederlandse ‘jungle’. Drie dagen kanoën in het Nationaal Park Weeribben-Wieden, onder begeleiding van kano- en natuurgidsen. Dat kan van 15 juni t/m 17 juni 2012. Actief varen maar tegelijkertijd met grote aandacht voor de grote variatie aan flora en fauna in dit waterrijke gebied.

De tocht gaat van start in de moerasgebieden van De Weerribben. ’s Avonds overnachten deelnemers in tenten aan het water in Blokzijl en koken ze gezamenlijk een warme maaltijd. De tweede dag wordt er gevaren door de grotere wateren en meren in De Wieden en wordt er geslapen op de minicamping in St. Jansklooster. De derde dag voert door kolkjes en kreekjes om te eindigen in Belt Schutsloot. Drie dagen genieten van rietvelden, trilvenen, moerasvegetatie en de vele vogels en libellen.

Aan deze ‘Oneindige kanotocht’ in Canadese kano’s kunnen maximaal vijftien mensen deelnemen. Een goede conditie en ervaring met de kano zijn vereist. De kosten bedragen € 175,- per persoon op basis van overnachting in eigen tent op eenvoudige kampeerplaatsen. De bagage wordt vervoerd. Meer informatie: Thea Peters op 038-4250977 of 06-12472155. Een e-mail sturen mag ook: t.c.peters@ivn.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.