Expositie over oceanen in Korea

De mascottes van de Wereldtentoonstelling.


Het Oostenrijkse architectenbureau soma heeft een thematisch paviljoen ontworpen voor de Expo ‘The Living Ocean and Coast’ in Yeosu (Zuid-Korea). Het paviljoen One Ocean belichaamt het onderwerp van de Expo, mede door de kinetische gevel die doet denken aan de baleinen van een walvis. Het wordt 12 mei geopend, zo meldt de site van de Architect.

Het paviljoen huisvest de thematische openingstentoonstelling van de Expo. Het staat aan een nieuwe promenade in een voormalige industriële haven en blijft na de expo staan. De wereldtentoonstelling wordt van 12 mei tot 12 augustus 2012 gehouden. Meer dan 100 landen nemen deel aan de wereldtentoonstelling, waaronder Nederland en België. De mascottes van Expo 2012 zijn Yeonu (symboliseert de blauwe oceaan) en Suny (symboliseert het leven in de oceaan en op het land).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.