Fietsend langs Duitse feesten

Fietsend langs Duitse en Deense culturele evenementen.


Fietsvakantiespecialist Mecklenburger Radtour start het fietsseizoen in Noord-Duitsland met extra aandacht voor cultuur en beleving. Zo speelt de fietsvakantie-aanbieder in op de Festspiele, een drie maanden durend muzikaal en cultureel spektakel in Mecklenburg-Vorpommern. De partnerhotels van Mecklenburger Radtour assisteren bij het reserveren van kaarten en de organisatie van transfers naar de verschillende concerten en culturele projecten. Er zijn tevens een aantal locaties die eenvoudig per fiets bereikt kunnen worden. In totaal biedt Mecklenburger Radtour zestien fietsroutes in Mecklenburg-Vorpommern. Vrijwel alle fietsreizen passeren één of meerdere van de 83 locaties van de Festspiele.

Van 9 juni tot 9 september duiken de bezoekers in het culturele leven van Duitsland én Denemarken. Eén van de hoofdthema’s van 2012 is namelijk ‘Focus Dänemark’. Naast concerten van vooral klassieke musici en een midzomerfeest (21 juni), nemen de voorleessessies van Denemarkens trots ‘de kleine zeemeermin’ door filmster en regisseur Corinna Harfouch een belangrijke plaats in. Ook wordt met het thema ‘Komponierte Landschaften’ speciale aandacht besteed aan de concerten die plaatsvinden in Engelse en botanische tuinen, parken en op wijngaarden. In 2011 trokken de Festspiele ruim 68.000 bezoekers.

Jong talent
Tijdens de 23e editie van de Festspiele zijn er optredens van jong talent, uiteenlopend van ‘the Young Academy’ van Rostock tot studenten van de Amerikaanse muziekschool Juilliard. Speellocaties zijn onder andere kastelen, kasteeltuinen, landhuizen, kerken en fabriekshallen. Ook zijn er een aantal openluchtconcerten. www.festspiele-mv.de

De consument vindt meer informatie op www.mecklenburger-radtour.de en in de online brochure. Boeken kan online via [email protected] of telefonisch via +49 (0) 3831-306760.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.