Finland als Festivalland

Finland als Festivalland 9
Festivalliefhebbers kunnen deze zomer aan hun trekken komen aan de Finse westkust. Er zijn tientallen festivals in alle soorten en maten én leuk voor het hele gezin. Aanrader is het beroemde Ruisrock Festival in Turku en de Lace week in Rauma. Kids vermaken zich in Moomin World en in Pori, waar jong en oud samenkomen op het oudste jazz festival van Europa.

Turku’s Ruisrock Festival
Het Ruisrock festival, geboren in 1970, is een modern en klassiek evenement dat plaatsvindt in het fraaie Ruissalo in Turku. Zo’n 60 nationale én internationale artiesten betreden van 6 tot en met 8 juli het podium. Turku staat bekend om de rivier de Aura, die uitmondt in de eilandenarchipel. Beroemd om haar drijvende restaurants en cafeetjes.

Rauma’s Lace Week
Rauma, de grootste verenigde houten stad in de Scandinavische landen, viert van 21 tot en met 27 juli Lace Week. Oorspronkelijk een viering van de handwerken, tegenwoordig een groot festival met gezinsvriendelijke culturele activiteiten. Hoewel, het wordt afgeraden om kinderen mee te nemen naar de Night of Black Lace. Naar het schijnt gaan bezoekers kruipend naar huis.

Moomin World
Moomin World is een attractiepark in Naantali speciaal voor kinderen en gebaseerd op de Moominboeken van Tove Jansson. In Nederland minder bekend, maar daardoor niet minder leuk. Een Moomin fantasiewereld, waar ook echte Moominkarakters rondlopen.

Pori’s jazz festival 14 – 22 juli
Voor de 47e keer staan beroemde artiesten, zoals Norah Jones, on stage van het populaire Pori Jazz Festival. Vanwege het grote succes van de voorgaande jaren, is ook dit jaar van 14 tot en met 18 juli het Pori jazz voor kids. Er zijn muziekworkshops en optredens van meer dan 2000 kinderen onder begeleiding van professionele musici en mentoren.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.