Ga beschermd op reis

Meditel neemt het Reis Vaccinatie Centrum over

Het Reis Vaccinatie Centrum is door een groot aantal touroperators/reisorganisatoren en de meeste reisbureaus opgericht om reiziger beter te informeren over aanbevolen vaccinaties. Deze overkoepelende organisatie is nu overgenomen door Meditel. Meditel is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in reizigersadvies en -vaccinaties. Door de overname hoeven reisbureau’s niet meer zelf de expertise in huis te hebben maar kunnen ze reizigers gelijk doorverwijzen.

Het onlineplatform staat centraal in deze dienstverlening. Op deze website kunnen medewerkers in de reisbranche tijdens het boeken informatie opzoeken over aanbevolen vaccinaties en de kosten van de vaccins. Vervolgens is het mogelijk de klant direct in contact te brengen met een arts van Meditel. Op die manier kan er direct een afspraak worden gemaakt voor het bespreken van de preventieve maatregelen en het eventueel toedienen van de nodige vaccinaties.

“Onbeschermd op reis gaan brengt gevaren met zich mee”, benadrukt Jeroen van Luijk, directeur van Meditel. “Vaak is voorzichtig zijn met voedsel en water al voldoende, maar in een aantal gevallen zijn vaccinaties en een malaria-advies ook nodig. Uit onderzoek blijkt echter dat nog altijd veel reizigers zich niet laten vaccineren. Het is dus belangrijk de reiziger al bij het boeken van een reis goed te informeren over de gezondheidsrisico’s. Dat wij het beheer van www.reisvaccinatie.nl overnemen, betekent dat de technische randvoorwaarden significant versoepelen en het veel makkelijker wordt om direct een afspraak te maken met een medisch specialist. Deze stroomlijning van het proces maakt het dus nog makkelijker voor reisorganisaties om hun klanten goed te adviseren. Zo laat je zien dat het belang van de reiziger voorop staat.”

Meditel is preferred supplier van Achmea Zorg. Daardoor hoeven klanten die aanvullend verzekerd zijn bij onder meer Zilveren Kruis, Interpolis Zorg, Avéro Achmea en FBTO niet te betalen voor hun advies en vaccinaties: deze worden 100% vergoed door Achmea. Ook voor andere verzekeraars biedt Meditel grote voordelen. Klanten hoeven de kosten van de vaccinaties namelijk niet voor te schieten. Meditel dient de rekening in bij de zorgverzekeraar en stuurt slechts een factuur voor het deel dat niet wordt vergoed.

Voor meer informatie kun je terecht op de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.