Geuren en geluiden uit een volksbuurt

Geuren en geluiden uit een volksbuurt 8

Een nieuwe maquette van hoe Utrecht er in 1925 utizag.


Het Nederlands Volksbuurtmuseum in Utrecht heeft de tentoonstelling ‘Geuren en geluiden van de Volksbuurt’. Ook heeft het museum drie nieuwe stadsdialecten toegevoegd aan de Multimediashow ‘De Andere Volksbuurt’ en is de animatie ‘De wording van Wijk C’ voortaan ook in het Engels te beluisteren.
Vanaf vandaag, 29 mei, zijn de nieuwe onderdelen voor iedereen te bezichtigen en te ruiken! Het museum wil hiermee de herinrichting van afgelopen jaren op een feestelijke manier afronden en zet het museum een volgende stap in de omvorming naar een nationaal museum.
Hoe rook en klonk het ook alweer bij de smederij, de varkensmarkt of op school? Aan de hand van onze opnieuw aangeklede maquette neemt het museum de bezoekers mee op een ontdekkingsreis langs een twaalftal scènes in de oude volksbuurt Wijk C anno 1925. Bij de maquette is een interactief spel waar er, bij de juiste keuze, oude beelden en geluiden van de Volksbuurt te horen en te zien zijn. Door de combinatie van de 3D maquette, geluiden, geuren en foto’s is het museum een unieke presentatie rijker geworden.
De presentatie ‘De Andere Volksbuurt’ is voortaan te beluisteren in het Utrechts, Amsterdams, Rotterdams en stads-Engels. Deze bijzondere multimediashow bestaat uit drie korte filmpjes over de oordelen en vooroordelen rondom volksbuurten. De filmpjes worden via een beamer geprojecteerd op een wand met objecten en divers beeldmateriaal.
De animatie ‘De Wording van Wijk C’ belicht het ontstaan en de ontwikkeling tot volksbuurt van een van de oudste bewoonde plekken in het Utrechtse stadsgebied.
Het museum is gevestigd aan de Waterstraat 27, Utrecht (naast de Jacobikerk) en geopend van ma.t/m vr. en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Tevens elke 1e zaterdag v.d. maand geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Toegankelijk voor minder-validen. Meer informatie: www.volksbuurtmuseum.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.