Griekenland gaat in de aanbieding

Nederlanders houden van "all inclusive", zoals hier bij de Sunshine Kids Club Asteria.


Zomervakantieboekingen van Nederlanders bij reisorganisatie ITS plussen behoorlijk in vergelijking met afgelopen jaar. Grootste stijgers qua aantal boekingen zijn achtereenvolgens Turkije, Tunesië en Italië. Evenals bij andere aanbieders presteert Griekenland ook bij ITS minder goed. ‘Om de Griekenland boekingen een impuls te geven hebben wij onze vakantieprijzen naar de Griekse eilanden verlaagd,’ aldus ITS woordvoerder Christian Wessels. Zo wordt een week all-inclusive vakantie in het viersterren Aquis Arina San op Kreta met vertrek op 26 juni vanaf Düsseldorf aangeboden voor 584 euro per persoon. Het volledige vakantieaanbod is te vinden op www.itsholiday.nl.

Met name het all-inclusief concept vindt onder Nederlanders grote aftrek. Daar koopt ITS zijn accommodaties dan ook op in, 96% van de hotels die ITS aan de Turkse Riviera aanbiedt hebben een all-inclusief optie. Tot de bestsellers horen onder meer het nieuwe 5-sterren Club Calimera Serra Palace aan het lange, brede zand-/kiezelstrand van Kizilot, op ongeveer 20 km van Side, en Sunshine Kids Club Asteria in Belek.

In het vliegzomervakantieaanbod van ITS doet Tunesië het verrassend goed. ‘Wij zijn aangenaam verrast hoe snel de boekingen voor Tunesië weer opkrabbelen na de volksopstand. We zitten weliswaar nog niet op het niveau van voor de Arabische Lente maar de trend lijkt duidelijk: het land zit weer in de lift als vakantiebestemming,’ stelt Wessels.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.