‘Groen’ kamperen

Duurzaam kamperen met het Green Key keurmerk

Naar een camping gaan is natuurlijk al een van de meest milieu vriendelijke manieren om op vakantie te gaan. Maar voor de organisatie Keycamp Holidays kan het niet groen genoeg. Zij hebben een keurmerk in het leven geroepen voor campings die meer doen voor het milieu dan dat volgens regelgeving moet. Daarbij kun je denken aan een energiezuinig zwembad, waterbesparende douches, biologische producten in de campingwinkel en een brochure op gerecycled papier. Op deze manier wordt het milieu verder ontlast. Keycamp Holidays heeft inmiddels 17 campings met een Green Key keurmerk in haar aanbod.

Groen kamperen in Frankrijk
Alle ‘groene’ campings van Keycamp Holidays liggen in Frankrijk en het aanbod is divers. Van een grote familiecamping bij de levendige badplaats Fréjus tot een gemoedelijke camping aan een meertje midden in de ongerepte natuur, en van een stadscamping bij Parijs tot een camping bij een kasteel in Normandië. Voor alle campings geldt dat er – samen met de gasten – net wat meer aandacht wordt besteed aan het milieu dan volgens de richtlijnen noodzakelijk is. Dat betekent net zoveel genieten van je vakantie, maar wel op zo’n manier dat toekomstige generaties dat ook nog kunnen doen.

Duurzaam Keycamp
Keycamp is zich bewust van de impact die het toerisme heeft op het milieu, en neemt als reisorganisatie haar verantwoordelijkheid. Om het milieu te sparen, gebruikt Keycamp zo weinig mogelijk papier. De brochure is digitaal te bekijken, en ook reserveringsbevestigingen en reisdocumenten staan online onder ‘Mijn Keycamp’. De noodzakelijke folders, brieven en brochures worden gedrukt op duurzaam FSC papier. Naast het Green Key keurmerk werkt Keycamp samen met het compensatieproject Trees for All.

Kijk voor meer informatie over de duurzame campings op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.