Grootste internationale fotofestival in Nederland

Het GRID foto festival

Het GRID festival heeft dit jaar zijn vijfde editie. Dit tweejaarlijks festival laat foto’s zien die in Nederland niet eerder vertoont zijn. Het festival gaat over de hedendaagse beeldcultuur en er zullen foto’s te zien zijn van internationaal bekende fotografen maar er is ook plaats voor talent.

Het werk van meer dan 100 kunstenaars wordt getoond tijdens GRID2012 en de exposities zijn afkomstig uit 38 verschillende landen, waaronder: Albanië, Argentinië, Azerbeidzjan, België, Brazilië, Bulgarije, Colombia, Costa Rica, Denemarken, Ecuador, Filippijnen, Frankrijk, Ghana, Guatemala, Hongarije, Ierland, Indonesië, Israël, Letland, Litouwen, Macedonië, Marokko, Mexico, Montenegro, Nigeria, Palestijnse gebieden, Peru, Polen, Roemenië, Rusland, Spanje, Sri Lanka, Tsjechië, Uruguay, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zwitserland.

Deze exposities zijn mede samengesteld door diverse curatoren, op basis van het centrale thema van GRID2012 Urban Reality Check – Reflections on changing behaviour and space. Wereldwijd zijn samenlevingen voortdurend in beweging wat indringende economische en sociale gevolgen heeft voor de mensen die hierin leven. De deelnemende kunstenaars tonen hun persoonlijke interpretatie van (stedelijke) realiteit.

De hoofdlocatie van GRID2012 is een industriële fabriekshal in het Cruquius gebied in Amsterdam Oost. Hier zijn gedurende GRID2012 de meerderheid van de internationale exposities te zien en worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd zoals: lezingen, workshops, fotowedstrijden, discussies en evenementen.Daarnaast zijn er internationale exposities in Apeldoorn, Amersfoort, Amstelveen en Haarlem en is er een OFF GRID programma dat in het kader van GRID bestaat uit exposities en creatieve statements van musea, galeries en de creatieve industrie.

Voor het programma of meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.