Homeopatisch blotevoetenpad op Veluwe


De A.Vogel tuinen – bekend van de homeopatische geneesmiddelen – zijn een nieuwe natuurbelevenis rijker; het blotevoetenpad. Een korte wandeling over onder andere gras, mos, steen en houtsnippers. Ondergronden met verschillende voelsensaties. Het blotevoetenpad wordt op donderdag 17 mei op muzikale wijze geopend. Voor de 100 eerste vroege vogels is er een gratis ontbijt.

Wie zich wel eens laat verleiden om buiten op blote voeten te lopen, weet hoe prettig dit aanvoelt. Alfred Vogel vertelt in zijn boeken dat het bovendien erg gezond is. Vooral voor mensen die oververmoeid zijn: ‘Wie vroeg in de morgen, als de dauw nog op het gras ligt, met blote voeten een wandelingetje door een grasveldje maakt, zal merken dat zowel geestelijke als lichamelijke moeheid verdwijnt’.

Het blotevoetenpad in de A.Vogel tuinen (Eperweg 3-5, ’t Harde) is dus een logische aanvulling op alle natuurbelevenissen die er al zijn op deze ‘Gezondste plek van Nederland’, aldus de producent. Hoe voelt het om op mos te lopen? Wat is het effect van de pepermuntplant op een vermoeide voet? En hoe voelen verschillende grondsoorten met de voeten aan? De korte wandeling met verschillende voelbelevenissen eindigt bij een waterbron naast de speelweide met kabelbaan.

Het blotevoetenpad wordt op donderdag 17 mei op muzikale wijze geopend. Het is dan Hemelvaartsdag en vroeger stonden mensen deze dag al om drie uur ’s nachts op, om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Hier komt de term dauwtrappen vandaan. Met een muzikale opening van het blotevoetenpad wordt deze eeuwenoude traditie dus weer even actueel. Iedereen is van harte welkom in de tuinen vanaf 08.00 uur. Voor de eerste 100 vroege vogels is er een ontbijt. Deelname is gratis en op is op. Om 08.30 uur volgt het welkomstwoord en daarna zal de Elburger stadskapel de nieuwste natuurbelevenis in de tuinen op muzikale wijze openen. Uiteraard… op blote voeten.

Aansluitend kan de Veel Luwe Smultour gefietst worden. De routekaart kost € 11,50 en deelnemers krijgen hapjes onderweg. U kunt de tocht fietsen op uw eigen fiets maar u kunt ook een Gazelle fiets huren van Veluwefiets. Deze dient u wel van tevoren te reserveren door een mail te sturen naar reserveren@veluwefiets.com. Op www.avogel.nl/tuinen vindt u onder ‘activiteiten’ het volledige programma van deze dag en een kortingscoupon voor de fietsverhuur. Met deze bon krijgt u 50% korting op de huur van de tweede fiets.

Komt u na 17 mei naar de tuinen dan kunt u op eigen gelegenheid het blotevoetenpad bewandelen. Maar u kunt natuurlijk ook de trimbaan volgen, genieten van de bloemenpracht, meedoen aan de speurtocht en van alles te weten komen over kruiden en planten of een bezoek brengen aan de landgoedwinkel.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.