Jazzfest in Wenen

De Wiener Staatsopera


Het grootste jazz festival van Oostenrijk vindt al vanaf 1991 plaats in Wenen: het Jazz Fest Wien. Jazz muzikanten van over de hele wereld spelen op dit festival dat ieder jaar terug keert. Het festival vindt plaats de laatste dagen van juni en de eerste twee weken van juli en dan is de stad voor even helemaal in de ban van jazzmuziek. De data voor 2012 is 25 juni tot en met 9 juli.

De Wiener Staatsoper, het Wiener Konzerthaus en het Museumkwartier waar normaal altijd klassieke of operamuziek te horen is biedt nu plaats aan een breed scala van jazzmuziek van grote artiesten van wereldklasse. Naast deze locaties zijn er nog veel meer locaties waar de jazzmuziek te horen is zoals podias maar ook diverse knusse jazzclubs met hun eigen programma.

Zeer bekende nationale en internationale artiesten hebben tot nu toe opgetreden op het Jazz Fest Wien. Wat dacht je van bijvoorbeeld Herbie Hankock of Joao Gilbert; de uitvinder van de Bossa Nova? Ook speelden Ray Charles en Juliette Greco op het jazz festival. Er is echter ook plaats voor jonge opkomende jazz artiesten. Een aantal hoogtepunten voor dit jaar zijn de Herbie Hancock Quarter, Bobby McFerin en Eric Burdon & The animals.

 

Ben je nog op zoek naar een accommodatie tijdens het Jazz Fest Wien? Bekijk dan hier een lijst met alle beschikbare appartementen.

[Dit is een advertorial]

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.