Keukenhof: 875.000 gasten


De 63ste editie van Keukenhof is uitgegroeid tot een succesvol seizoen. In totaal bezochten 875.000 gasten uit de hele wereld het Nederlandse voorjaarspark. Ruim 80% procent van de bezoekers is afkomstig uit het buitenland. Er kwamen opmerkelijk veel Duitsers, Britten, Amerikanen en Aziaten.

Het hoge aandeel buitenlands bezoek kwam vooral met touringcars. Het is al tien jaar niet meer voorgekomen dat het touringcaraantal boven de 10.000 is uitgekomen. De meeste touringcars komen uit de UK en uit Duitsland. Keukenhof kijkt zeer tevreden terug op een succesvol seizoen, ondanks de lage voorjaarstemperatuur. Het park heeft tot op de slotdag prachtig in bloei gestaan.

Tevreden stemmend waren ook de positieve opmerkingen over de manier, waarop dat thema is ingevuld. Keukenhof ontving vooral ook veel Polen die in Nederland werkzaam zijn. Vanzelfsprekend trok het immense bloemenmozaïek van Chopin veel aandacht en gaven de Chopin concertavonden van Wibi Soerjadi een bijzondere dimensie aan het thema.

Keukenhof 2013 is voor het publiek geopend vanaf 21 maart tot en met 20 mei. Het thema wordt Verenigd Koninkrijk. Voor de export van de Nederlandse snijbloemen en bollen is het Verenigd Koninkrijk een belangrijke markt. Bovendien is het Verenigd Koninkrijk een heel grote toeristische markt. Dit seizoen is ca. 8% van het bezoekersaantal afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. In 2012 zal het park nog drie dagen open zijn tijdens de Nationale Bloembollenmarkt van 19 t/m 21 oktober.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.