Kinderen ontwerpen eigen reis

Kinderen kiezen hun eigen reis bij EISVRIJ

EISVRIJ, het reisbureau begonnen voor en door kinderen. EISVRIJ is een reisbureau waar kinderen zelf bepalen waar de vakantie naar toe gaat. Dit doen ze door suggesties in te sturen naar de website. Een Raad van Commissarissen van kinderen van 8 t/m 18 jaar besluit dan welke vakanties echt uitgevoerd gaan worden. De reizen worden vervolgens professioneel door volwassenen georganiseerd en begeleid.

De reizen zijn niet alleen in de vakanties. Ook in de weekeinden en na school is EISVRIJ in staat om een avontuur te organiseren. Kinderen worden in het laatste geval uit school opgehaald met een terreinwagen. Een van de eerste vakanties van EISVRIJ is ‘slapen in de sneeuw’. Op zaterdag 19 mei kruipen kinderen na een dag wintersporten in De Uithof in Den Haag ’s avonds, als echte bergbeklimmers, in een tentje onderaan de piste en houden zij zichzelf met speciale slaapzakken en dekens warm bij 10 graden onder nul.

Ook reisde onlangs een groep nieuwsgierige stadskinderen af naar Koudekerk aan de Rijn om een weekend lang het leven op een echte boerderij mee te maken. Voor de zomervakantie hebben kinderen aangeven graag op een eiland te willen wonen. EISVRIJ zocht daarop contact met het Eiland van Maurik bij Utrecht en ontwikkelde een eilandvakantie waarbij kinderen over water kunnen lopen, hun eigen kampvuur maken en slapen in speciale strandtenten. De doordeweekse reizen van EISVRIJ zijn inmiddels ook van start gegaan.

Heb je nou een goed idee voor een vakantie of wil je meer weten? ga dan naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.