Korting met politieke voorkeur…


Het Museum voor Communicatie in Den Haag heeft een bijzondere actie: Bij een tentoonstelling over hoeveel privé-informatie we via internet vrijgeven krijg je 1,50 euro korting op je toegangskaartje als je de caissière vertelt wat je politieke voorkeur is.

Mag een vreemde in je tas kijken? Wat is je pincode? Geef je zomaar gratis al je persoonlijke gegevens weg of doe je dat pas als je er geld voor krijgt? Óf zou jij in geen enkel geval je persoonlijke gegevens openbaar maken? Enerzijds plaatsen we op sociale netwerken zoals Facebook veel persoonlijke informatie, anderzijds zijn we huiverig om diezelfde informatie te delen met overheden of bedrijven.

Het Museum voor Communicatie besteedt extra aandacht aan het onderwerp privacy. Onderzoeksbureau Ruigrok deed in opdracht van het museum onderzoek naar de waarde van privacy onder het Nederlandse publiek. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn straatinterviews afgenomen. De straatinterviews worden in het museum gepresenteerd, ook in de tentoonstellingen W.E. Blog, het Rijk van Heen en Weer en Briefgeheimen komt het thema aan bod.

Het CommunicatieCafé presenteert op 7 en 14 juni een avondprogramma over privacy. Op 7 juni staat tijdens “Eerste Hulp Bij Privacy” de privacy van het individu centraal. Waarom plaatsen mensen zoveel privé-informatie op internet en welke gevolgen ondervinden zij daarvan? Bezoekers gaan naar huis met een EHBP-kit vol tips voor het beschermen van de eigen privacy.

14 juni staat in teken van “De Kunst van Privacy”. Erik Kessels en Willem Popelier presenteren hun werk, waarin ze omgaan met privacygevoelige informatie, en gaan in discussie over de juridische aspecten van privacy in kunst- en creatieve projecten. Het CommunicatieCafé is een thema-avond in het Museum voor Communicatie. Tijdens deze avonden passeren diverse aspecten van communicatie de revue.

Museum voor Communicatie, Zeestraat 82, Den Haag, Wanneer: t/m 1 september 2012. Meer informatie: www.muscom.nl Toegang: entreekaartje Museum voor Communicatie, in ruil voor uw naam, leeftijd en politieke voorkeur kan de korting oplopen tot € 1,50

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.