Kunstenaars maken boom na


Kunstenaars Thijs Trompert en Marisja Smit starten vandaag met het maken van een boomsculptuur op het terras van Museum Flehite in Amersfoort. In de komende twee weken maken zij een sculptuur die zich qua omvang kan meten met een honderdjarige boom. Op 16 mei is het drie jaar geleden dat Museum Flehite na de asbestsanering en renovatie heropende. In die drie jaar hebben meer dan 120.000 mensen een bezoek aan het museum gebracht. Museum Flehite hoopt deze stijgende lijn de komende jaren voort te zetten. Het groeiproces van de houten boomsculptuur staat symbool voor de groei van het museum.

Om 10 uur vanmorgen wordt eerst de houten sculptuur “Eva” van Thijs Trompert van het terras getakeld en daarna wordt een grote stapel afvalhout aangevoerd. Vanaf dat moment werken Thijs Trompert en Marisja Smit (dag en nacht) aan een boom van sloophout. Op zaterdag 2 juni om 17 uur, tijdens de opening van de tentoonstelling over “bomenschilder” Jan Adam Zandleven (1868-1923) wordt het kunstwerk op het museumterras onthuld.

Het publiek kan tot en met 1 juni getuige zijn van het “artwork in progress”. Niet alleen kunnen bezoekers naar de Westsingel komen om ‘live’ een kijkje te nemen, maar het groeiproces wordt ook met een camera vastgelegd en is te volgen via de website van Flehite en Facebook.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.