Met Flow begint je vakantie NOW!

Met Flow begint je vakantie NOW! 11
Het moet toch een prachtige baan zijn als je met je werk mensen blij maakt. Het plezier waarmee de redactie van het tijdschrift Flow (uitgeverij Sanoma) het Flow Vakantieschrijfboek gemaakt heeft spat er van af. En – wham! – komt aan bij de lezer. Als je dit boek (een dikke pil van 242 pagina’s) ter hand neemt en doorbladert krijg je als vanzelf zin om je spullen te pakken en te gaan, op weg naar onbekende horizonten.

Het boek is, zoals alles bij Flow, een schijnbaar losse en nonchalante verzameling van plaatjes, tekeningen en teksten. Maar alles bij elkaar weten ze daarmee de juiste snaar/sfeer te raken. In dit boek kun je van alles schrijven en gebruik je je vakantie als een retraite van de dagelijkse tredmolen en daar zijn die periodes ook voor bedoeld. Flow biedt je hiermee fantastisch gereedschap, alhoewel dat laatste een niet zo handig gekozen woord is als het om het loslaten van werk gaat.

Als ik er even over nadenk geeft dit Flow Vakantieschrijfboek mij hetzelfde gevoel als het Donald Duck Vakantieboek, dat mijn moeder vroeger altijd voor me kocht. Dat lag dan op een plank in de kopjeskast en mocht pas op de achterbank gelezen worden als we aan onze reis naar Frankrijk begonnen. Tussentijds bladerde ik er dan toch wel even stiekem door. Alleen de geur van het papier al haalt die emotie terug. In dit Flow-boek zitten ook allerlei stickers en (poezie album) stickers, die je overal op kunt plakken. Het is een complete revival van je jeugd…

De redactie noemt zelf als argumenten waarom iemand dit boek zou moeten kopen:

  • Omdat je er alle mooie momenten van deze zomer in kunt schrijven.
  • Omdat je er je eigen 30-dagen-project in kwijt kunt.
  • Omdat het een plak-, teken- en dagboek ineen is.
  • Omdat je er bonnetjes en kaarten in kunt bewaren.
  • Omdat er ansichtkaarten, een poster, stickers en sluitzegels in zitten.
  • Omdat je er mooie inzichten in vindt over vakantie vieren, loslaten en tijd nemen.
  • Omdat de zomer natuurlijk nog gezelliger is met zo’n leuk zomerdoeboek.

Het boek kost 12,95 en is zowel online als in de winkel te koop.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.