Neefje van Dumbo geboren

Foto Dierenpark Emmen / Rob Doolaard


Dierenpark Emmen is een olifantje rijker. Na een draagtijd van ruim 22 maanden bracht olifant Htoo Khin Aye, omringd door haar kinderen en kleinkinderen, gisteren na een vlotte bevalling een kerngezonde zoon ter wereld. Binnen tien minuten stond de pasgeborene al op zijn pootjes. Htoo Khin Aye is een ervaren moeder – het huidige jong is al weer haar zevende nakomeling – en samen met haar dochters zorgt ze ervoor dat het de kleine aan niets ontbreekt.

De verzorgers hadden Vader Radza met een aantal olifanten in een afgescheiden deel van de stal gezet om al te grote drukte voor de aanstaande moeder te vermijden. Maar toen het olifantje eenmaal ter wereld was gekomen, was de opwinding in de kudde toch heel erg groot. Luid trompetterend en brullend stonden ze rond de baby. Een bevalling blijft nu eenmaal altijd spannend.

Zolang het olifantje op stal staat, kunnen bezoekers van het park via een groot raam in de stal kijken en het jonkie bekijken. Omdat de rest van de kudde door het mooie weer al naar buiten mag is het kleine dier makkelijk te zien.

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.