Op reis naar het hart van de vulkaan


Het is nu mogelijk om af te dalen tot in het hart van een vulkaan. We hebben er al eerder over geschreven maar nu is er voor het eerst een Nederlandse reisorganisatie die deze reis aanbiedt. Reisorganisatie BBI Travel is specialist in vakanties naar IJsland en Scandinavië en geeft je de mogelijkheid om de tocht te maken naar het hart van de slapende Thrihnukagigur vulkaan in IJsland. De vulkaan ligt ongeveer een half uur rijden van de hoofdstad van IJsland, Reykjavik.

Door middel van een speciaal gebouwde kraan die dwars over de rand van de krater geplaatst is daal je in een liftbak via de kraterpijp 120 meter omlaag naar de magmakamer van de vulkaan. De ruimte waar je uitstapt is ongeveer 50 bij 70 meter. De tocht wordt begeleid door meerdere ervaren gidsen, die op weg naar de vulkaan en in de vulkaan zelf tekst en uitleg geven over vulkanisme en de bijzonderheden van de Thrihnukagigur vulkaan.

De schoonheid van de krater bestaat vooral uit de verschillende verkleuringen op de zijwanden en de enorme grootte. De afstand van de bovenkant van de kratermond tot de magmakamer is zo groot dat het Vrijheidsbeeld van New York er goed in zou passen. De afdaling in de lift duurt ongeveer 10 minuten.

Deelnemers aan de toer lopen vanaf een parkeerplaats in ongeveer 30 tot 40 minuten over lavagesteente naar de vulkaan. Je moet daarom goede schoenen aandoen en wel een beetje conditie hebben. Om mee te mogen met de tour moet je 12 jaar of ouder zijn . Op IJsland zijn er nog zo’n 18 vulkanen actief maar wees gerustgesteld – de Thrihnukagigur vulkaan is al 4000 jaar inactief. Het arrangement kan iedere dag van 15 juni tot en met 31 juli geboekt worden, er zijn per dag 4 vertrektijden. In het arrangement is vervoer van/naar accommodatie in Reykjavik, helm en veiligheidspak, koffie/thee en IJslandse vleessoep – of vegetarische versie – inbegrepen. Warme kleding wordt aanbevolen want de temperatuur in de vulkaan schommelt tussen de 4 en 6 graden.

Voor meer informatie ga je naar de website: www.bbi-travel.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.